Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться гала-концерт хореографічного мистецтва до 97-річчя Ярослава Чуперчука

У неділю, 16 березня, у Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбудеться гала-концерт хореографічного мистецтва до 97-річчя Ярослава Чуперчука. Участь у фестивалі візьмуть львівські дитячі ансамблі народного танцю, дитячий народний колектив будинку культури м. Перемишля (Польща) та ансамбль народного танцю «Барвінок» м. Нью-Йорк (США). Також у фестивалі візьмуть участь ансамблі танцю із міст Дрогобича, Яворова та Нового Роздолу. Організатором фестивалю є центр творчості дітей та юнацтва Галичини та обласне відділення спілки хореографів України. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Ярослав Чуперчук – видатний український балетмейстер, етнограф, артист,
унікальна особистість у гуцульській хореографії. Він 70 років віддав творчій діяльності як балетмейстер-постановник та 40 років – сценічній діяльності.
Віртуоз гуцульського танцю створив понад 100 хореографічних та вокально-хореографічних творів, до яких сам писав пісні. Його багатолітня діяльність лягла в основу сучасних репертуарів багатьох колективів в Україні та за її межами. В 1934-1935 рр. знявся у фільмах “Гріх батьків” та “Улани” Варшавської студії.
В 1939 р. здійснює постановку танців до спектаклю “Украдене щастя” Івана Франка у Київському театрі імені Івана Франка.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ