Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться традиційний Ярмарок вакансій для осіб з обмеженою працездатністю

21 грудня відбудеться традиційний щорічний Ярмарок вакансій для осіб з обмеженою працездатністю, присвячений 16-річчю від дня створення державної служби зайнятості. Повідомили „Гал-іnfо” у відділі організаційної роботи та взаємодії із соціальними партнерами і громадськістю.
Його організатори – Львівський міський та районні центри зайнятості міста Львова. Торік такий захід відвідало 200 осіб з обмеженою працездатністю, з них 40 досягли домовленості щодо працевлаштування, 115 – скористалися консультаціями фахівців служби, 24 – одержали поради психологів та юристів, 14 осіб – взяли участь у семінарі-тренінгу «Сучасні механізми працевлаштування».
На цьогорічний ярмарок запрошено понад 30 підприємств, установ та організацій м. Львова. Відвідувачі заходу матимуть змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками працедавців, ознайомитися з переліком вільних робочих місць і вакантних посад, які є на ринку праці міста. Фахівці служби зайнятості будуть проводити тренінг-семінар з техніки пошуку роботи, надаватимуть індивідуальні профорієнтаційні та юридичні консультації, стануть надійними посередниками у сприянні працевлаштуванню.
Нагадаємо, цього року у березні було прийнято законодавчі зміни щодо реалізації інвалідами права на трудову діяльність. Тепер особи з обмеженими фізичними можливостями працездатного віку мають право реєструватися в центрах зайнятості як такі, що шукають роботу, та набувати статусу безробітного. Упродовж січня-листопада поточного року обласна служба зайнятості надала соціальні послуги 693 інвалідам, 217 з яких – працевлаштовані, 2 особи проходили професійне навчання за скеруванням центру зайнятості. Фахівцями служби надано таким клієнтам 152 консультації. За станом на 1 грудня поточного року на обліку в центрах зайнятості Львівщини перебуває 39 осіб з обмеженою працездатністю.
Для інформаційної підтримки в усіх центрах зайнятості Львівщини обладнано Кутки для інвалідів, де на стендах розміщені нормативно-правові акти щодо соціального захисту таких громадян, перелік підприємств, які не виконали нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, вакансії, подані працедавцями, інші інформативно-роздаткові матеріали. Особи з обмеженою працездатністю також можуть відвідувати інформаційні семінари, тренінги, ярмарки вакансій, що систематично провадяться фахівцями служби. Із введенням в дію нових або ж реконструйованих службових приміщень центрів зайнятості Львівщини цього року, зокрема, у Дрогобичі, Городку, Золочеві, Яворові, а перед тим ще в декількох райцентрах області, створюються зручності  для відвідування такими клієнтами служби зайнятості.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ