Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться VI Фестиваль нового британського кіно

14-18 грудня цього року у Львові у кінотеатрі „Кінопалац-Копернік” відбудеться VI Фестиваль нового британського кіно, ініціатором якого виступила Британська Рада в Україні. Окрім Львова, цей фестиваль з 23 листопада до 18 грудня пройде ще в п’яти містах України: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Одесі. Про це «Гал-info» повідомили у Британській Раді у Львові.
На глядачів чекає низка різноманітних стрічок – вдумливих і розважальних, романтичних і брутальних, серйозних і не дуже, але традиційно – по-британському якісних.
У Львові 14 грудня цьогорічний фестиваль відкриває сатирична драма «Жовта преса». 15 грудня фестиваль продовжить стрічка «Фестиваль». 16 грудня у Львові буде демонструватись яскрава музично-біографічна драма «Кайф».
Безперечний хіт фестивалю – кримінальна драма «Цоці» — спільного виробництва Великої Британії та Південної Африки, володар численних престижних кінопремій, включно з «Оскаром» за «найкращий іноземний фільм» та нагороди Британської академії кіно і телебачення за «найкращий неангломовний фільм року» (герої картини розмовляють кількома південноафриканськими діалектами), який покажуть у Львові 17 грудня.
Завершення фестивалю у Львові відбудеться 18 грудня – стрічкою «Стиль життя».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ