Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулась головна музична подія країни "Українська пісня-2023"

Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
1/4
Цієї суботи, 17 червня, у Львові відбулася наймасштабніша музична подія України, яка вкотре зібрала на одному майданчику талановитих виконавців, музикантів та любителів української пісні з різних куточків країни – «Українська пісня – 2023».

Гості заходу мали змогу насолодитися живими виступами відомих українських виконавців, а також відкрити для себе нові таланти та музичні напрями, адже цей проєкт покликаний презентувати нових перспективних українських музикантів, повідомили в ЛОДА. 

Ведучими цьогорічного національного проєкту стали співачка Оля Цибульська та телеведучий Тимур Мірошниченко. Фіналісти конкурсу – 8 молодих виконавців, які пройшли ретельний відбір членів журі: Oks, Polina Dashkova, YAGODA, T.HUTSULS, 7TEEN'S, YOGEN, ZELENOOKA і ZHURAVEL. Загалом було 200 заявок від учасників. 

Під час заходу на основі голосування журі визначили переможницю. Нею стала співачка YAGODA з піснею «Пообіцяй». Саме вона отримає запис власної композиції на музичному лейблі «Monoton», також її виступ увійде в телевізійну версію концерту. 

Захід має також благодійну мету. Під час концерту охочі могли задонатити кошти у БФ Козицького на закупівлю медичного обладнання в госпіталі Запоріжжя. Частину коштів з проданих квитків на «Українську пісню» скерують підтримку ЗСУ. Ще 30 тисяч гривень один із глядачів пожертвував за український прапор, підписаний усіма артистами концерту. Ці кошти організатори також скерують на потреби армії. 

Хедлайнерами цього року стали: NK, KAZKA, Jerry Heil, SOWA, Tayanna, Анна Буткевич, MARIETTA, ALEKSEEV, Арсен Мірзоян, Іво Бобул, а також багато молодих та перспективних українських музикантів, які продовжують розвивати та просувати українську музику у світі.

Захід відбувся за підтримки Львівської обласної військової адміністрації. На співфінансування події з коштів обласного бюджету передбачили 500 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ