Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулась зустріч з Миколою Вереснем

28 березня у Львові журналіст Микола Вересень поспілкувався із громадськістю.

Зустріч з відомим українським журналістом, актором та громадським діячем відбулась у форматі відкритого діалогу з присутніми: гість відповідав на запитання аудиторії. Модерував подію директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь. 

Під час бесіди Микола Вересень розповів про особливості сучасної журналістики та формування інформаційного простору відповідно до геополітичної ситуації у світі. Як один зі співтворців телевізійної політики, гість також звернув увагу на високий рівень конкуренції Інтернет-ресурсів, рекламний бюджет в медіа, а також роботу загальнонаціональних медіа та політичну журналістику.

“Журналісти і держава — це те, що я би точно не поєднував і навіть близько один одного не ставив. Держава завжди буде хотіти, щоб її вихваляли і казали, що все прекрасно, що вона все правильно робить. Журналісти, якщо це справжні журналісти, тоді все повинні чесно знімати, знаходити ті недоліки і їх публікувати. Винятком є військовий стан, який зараз в Україні”, - зазначив Микола Вересень та додав, що сьогодні повинна існувати військова цензура. 

Журналіст також вважає себе ворогом соціальним мереж. А головною підставою є те, як інші журналісти у своїх медіа пишуть одні речі, а на особистих сторінках - зовсім інше. 

“В Україні є журналісти і немає журналістики. Є люди, які щось розуміють. Але працівники будь-якої професійної діяльності, чи то адвокати, вчителі, журналісти, лікарі, навіть ті, хто марки збирає, вони мають мати обов'язок: формувати перелік того, що їх відрізняє у цій професії, аби вони могли вирішувати, хто в ній наш, а хто чужий”,- пояснив Микола Вересень, як формується громадянське суспільство. 

Гість також поділився рефлексіями про ключові риси сучасного працівника медіа, формування його авторського стилю, академічний підхід до журналістики. 

Нагадаємо, що Микола Вересень (справжнє прізвище - Ситник) є українським журналістом, телеведучим та актором. У 2023 році на великі екрани кінотеатрів вийшов фільм - чорна треш-комедія “Вересень” - у якій він зіграв разом із письменником та художником Лесем Подерев’янським. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ