Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулися реколекції для дитячих будинків сімейного типу

Днями капелани «Центру Опіки Сиріт», за фінансової підтримки Української освітньої платформи, організували та провели реколекції для дитячих будинків сімейного типу Львова та області. Участь у них взяли 13 ДБСТ.
Фото: Центр Опіки Сиріт
Фото: Центр Опіки Сиріт

Про це повідомляє Місія “Центр Опіки Сиріт» у Facebook.

Духовну віднову розпочали з Божественної Літургії в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, в часі якої о. Роман Прокопець, голова Центр Опіки Сиріт та настоятель Храм Матері Божої Неустанної Помочі, зазначив: 

«Реколекції – це нагода приготуватися до Христового Воскресіння. Щоб зустріти це свято ми печемо паски, робимо генеральне прибирання, закупляємо ковбасні смаколики, та багато іншого. Але є і важливий момент: приготувати свою душу. Великдень – це світлий празник, необхідно щоб і душа була світла».

Отець Роман запросив усіх присутніх до духовного приготування. Надалі реколекції для батьків-вихователів ДБСТ провадила сестра Тадея Майхрович, Згромадження Сестер Пресвятої Євхаристії.

Темою реколекцій була «Нова сторінка життя». Під час наук сестра говорила про важливість Бога в нашому житті, про молитву до Нього не лише коли погано, але і коли є добре, коли ми радісні. Також акцентувала, що батьки чують дітей та задовольняють їхні потреби. Але чи чують батьки себе, чи не забувають про свої потреби. Батьки-опікуни мали нагоду роздумувати над цим питанням, працювати в парах та висловлювати свої думки.

Поки батьки духовно оновлялися, діти брали участь у різноманітних атракціях: батути, боулінги, машинки, майстер-клас у супроводі наших волонтерів «Руки Допомоги».

А на завершення діти, батьки, капелани та волонтери взяли участь в «Молитві Прослави». Діти виявили активність і в голос говорили свої намірення у молитві: за батьків, за мир, за рідних і друзів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ