Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові відбувся чемпіонат Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

У Львові відбувся другий всеукраїнський чемпіонат з функціонального багатоборства Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Цього разу, на одній з центральних площ міста, за перемогу змагались найкращі представники ДШВ. За умовами змагань, до складу кожної команди мала увійти представниця чарівної статі. І хоча, для дівчат було передбачено дещо інші випробовування ніж як для чоловіків, командний залік рахувався, в основному,  по показникам, що продемонстрували жінки.

Не можна сказати, що тут є суперники, - зазначив заступник командира однієї з бригад полковник Дмитро Братішко. – Так сталось, що в своїх структурах ми досить добре знаємо один одного, адже не одноразово пліч-о-пліч давали відсіч ворогу на полі бою. А тепер є можливість показати свої здібності і на мирних теренах.

Для українських військових, це відносно молодий вид змагань, який прийшов до нас зі змінами у бойовій та фізичній підготовці особового складу. При своїй зовнішній легкості, та простоті виконання, кожна з вправ вимагає від учасників повного фізичного напруження, та монолітності командної роботи і підтримки. Вправи розташовані таким чином, що демонструють тренованість всіх груп м’яз людини, а також стійкість до психологічного навантаження.

Змагання тривали протягом майже чотирьох годин. Перервавшись лише один раз через невпинний Львівський дощ. Однак і після нього, незважаючи на мокре спортивне приладдя, бійці продовжили з’ясовувати хто ж краще оволодів новою технікою фізичної підготовки. Вже на останніх етапах було видно, як сильно виснаженні учасники. Проте, незважаючи нінащо, жоден з них не зійшов з дистанції, чи не став виконувати вправи. Адже все це могло призвести до гарантованого програшу.

В результаті запеклої і відверто мужньої боротьби переможцями стала команда 95 окремої Десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. потрібно зазначити, що інші команди мало в чому поступились переможцям. Нагородив переможців прославлений командир –десантник  генерал-майор Андрій Ковальчук.

На полі бою перемагає не зброя, чи техніка, - зазначив генерал-майор Андрій Ковальчук. – Перемагає воїн. Особистість. Людина сильна духом, тілом і вірою. Невід’ємною складовою перемоги, є воля до її здобуття. І сьогодні всі наші військовослужбовці продемонстрували найкращі риси притаманні десантникам Збройних Сил України. і наочно показали, що вони є тими солдатами майбутнього України, які сьогодні вже є реальністю.

Також, генерал-майор Андрій Ковальчук, наголосив,що подібні змагання буть продовжуватись і далі. Адже подібні заходи, як найкраще працюють на створення позитивного іміджа оновленого війська України.

Тарас Грень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ