Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові відбувся семінар „Енергозберігаючі технології, відновлювальні джерела енергії, екологія навколишнього середовища”

У Польщі Євросоюзом профінансовано програму щодо впровадження альтернативних  джерел енергії,  в Україні  виділяються кошти тільки для ознайомлення з такими програми – про це повідомив представник «Краківської асоціації адміністрації муніципального житла” (Польща). «Польща розпочала з реструктуризації та приватизації комунального господарства», - сказав він.

На цей час в Польщі управління комунального господарства займаються приватні особи та товариства з обмеженою відповідальністю. До прикладу, в Кракові нерухомість комунального господарства залишилася власністю міста, а управління здійснюється приватними особами. Основою змін в Республіці Польща стали Закон «про приватну власність» та Закон «Про розподіл приватної власності»,  які розподілили міську державну та приватну власність. Зокрема, згідно із законодавчими актами, виникли три групи діяльності: оцінювач майна, управління майном та торгівля майном, які несуть відповідальність згідно з кримінальним кодексом.
На семінарі також обговорили  питання впровадження  енергоощадних технологій в комунальному господарстві, європейські стандарти і досвід; про стан та потреби впровадження відновлювальних джерел енергії, інноваційні проекти регіональної енергетики, когенераційні системи виробництва електричної та теплової енергії, біомаса, біогаз, позабалансові газові родовища, продукція біомаси та досвід вирощування біомаси в Польщі і в Україні.
  ЛМГО „Центр інформаційного консалтингу” спільно із Краківською асоціацією адміністрації муніципального житла” (Польща) був проведений  міжнародний семінар на тему  „Енергозберігаючі технології, відновлювальні джерела енергії, екологія навколишнього середовища”, за участі польських і українських експертів та тренерів для керівників органів місцевого самоврядування та фахівців, які працюють у сфері комунального господарства, займаються питаннями збору та утилізації сміття, впровадженням енергозберігаючих технологій, реалізацією програм альтернативних джерел енергії, екології та охорони навколишнього середовища.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ