Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили меморіальну дошку Андрею Шептицькому (ФОТО)

Сьогодні на вулиці Митрополита Андрея, 2 відкрили меморіальну дошку на честь митрополита Андрея Шептицького. Ініціатором встановлення меморіальної дошки виступило Львівське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих. За словами голови товариства Петра Франка, Андрей Шептицький – це найвеличніша постать в український історії: «Його життєвий шлях гідний наслідування, ми всі повинні пам’ятати про нього і брати з нього приклад. Це була всебічно розвинута, незвичайної доброти людина. Якби не він, то у Львові не було б Національного музею та ще багатьох цінних пам’яток».

Крім представників духовенства на відкритті була присутня також міська та обласна влада. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що Андрей Шептицький великою мірою вплинув на його світогляд.

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що вчення митрополита Андрея вічне: «Він говорив про такі речі, які завжди будуть актуальними. Митрополит багато в чому нас застерігав – він говорив не продавати землі, не брати кредити, не узалежнюватися від когось. Ця меморіальна дошка – символ великого духу, я впевнений, що з часом ми встановимо і пам’ятник цій великій людині».

Підготувала Наталія КУЗЬО

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ