Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили простір дизайну та медіа Pixlab і Бібліотеку Px

На вул. Городоцькій, 285 офіційно розпочали роботу перший в Україні простір дизайну та медіа Pixlab, а також нова міська Бібліотека Px з мережі публічних бібліотек Львова, діяльність яких спільно буде спрямована на підтримку практик та навичок у розрізі медіакультури і популяризацію літератури зі сфери креативних індустрій.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Окрім молодіжного середовища, на відкриття завітали представники UNICEF, депутати та посадовці Львівської міської ради, дизайнери, освітяни, діячі різних сфер.

«В нас були певні дискусії, чи на часі сьогодні відкривати цей молодіжний простір, але ми вважаємо, що зараз важливою є присутність тут львів’ян та внутрішньо переміщених українців, які знайшли собі прихисток в нашому місті. Нам потрібно жити, думати про завтра. Хочу подякувати всім присутнім, бо ви від ранку до вечора залучені до допомоги нашій країні. Це не просто – стати другим домом для людей, які втекли від ракетних обстрілів, але наше спільне життя з переселенцями зробить і нас кращими, і тих українців, які зараз тут. Ми живемо в такий час і в такій ситуації, що росія завжди буде нас атакувати, і ми маємо завжди бути готові давати їй відсіч. Щоб перемагати, потрібні нестандартні, мудрі, думки, креативне мислення, щоб бути попереду на 3-5 кроків. Сподіваюсь, що цей простір буде допомагати молоді вчитись, думати і творити», – сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Дуже приємно бути сьогодні тут разом з вами. Неймовірно, що Львів став для багатьох людей прихистком і, незважаючи на цю працю, має змогу відкрити такий крутий молодіжний простір. Чудово, що міська влада підтримує створення таких місць та приділяє велику увагу участі молоді у всіх процесах міста. UNICEF співпрацює з 35 містами, але Львів завжди показував найкращі результати, був серед лідерів, тому ми завжди будемо підтримувати ваше місто та його ідеї», – зазначив Бенджамін Семюель Фішер, в. о. заступника голови представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

В історії нашої мережі ми сьогодні відкриваємо третій молодіжний простір. Відкриваємо у хвилюючий для країни момент, адже зараз потрібно підтримувати наших Героїв та внутрішньо переміщених людей, бути волонтером. Цей центр має дизайн- та медіаспрямування, проте зараз розуміємо, що тут буде концентруватися та молодь, яка допомагатиме та сприятиме максимально швидкій перемозі України у цій війні», – розповів Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ!.

Додамо, що Pixlab займатиметься розвитком сфери дизайну та прокачуванням українськомовного YouTube, задля чого там створили спеціальну кімнату зі всією необхідною для запису аудіо- та відеоконтенту технікою. У просторі відбуватимуться івенти і курси, де навчатимуть дизайну та медіаосвіті, а також функціонуватиме безкоштовний коворкінг, де молодь зможе вільно працювати чи навчатися. Разом з тим в час війни простір спрямовує свої зусилля на роботу з вимушено переміщеними українцями.

У Бібліотеці Px спільними зусиллями різноманітних людей, які взяли участь у челенджі «Книга_для_піксу», створена ціла полиця літератури, присвяченої креативним індустріям, яка перебуватиме у вільному доступі для відвідувачів бібліотеки. Ця бібліотека, що є частиною Централізованої бібліотечної системи для дорослих, буде простором для зустрічей та дискусій, читання, навчання та саморозвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ