Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відкрили сучасний амбулаторний простір у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

Сьогодні, 7 вересня, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили сучасний амбулаторний простір.

Нову амбулаторію створили у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. На втілення проєкту витратили 3,2 млн грн. Кошти для лікарні залучили БФ "Таблеточки" та ВБФ "АТБ" в рамках всеукраїнської акції "Мене це стосується! А тебе?".

Відкритий амбулаторний простір – це 3 функціональні кабінети, зона рецепції з медичним реєстратором, який координує потік пацієнтів, маніпуляційна кімната для проведення хіміотерапії, просторий зал очікування та дитяча зона, архів для документів та гігієнічна кімната (санвузол). Амбулаторія має окрему вентиляційну систему.

У лікарні зауважили, що значна частка пацієнтів, що потребують простих маніпуляцій чи введення "одноденної" хіміотерапії, зможуть отримати її одразу, не піднімаючись у стаціонарне відділення. Медики кажуть, що це життєво  важливо для пацієнтів стаціонару, які мають слабкий імунітет через лікування раку, бо суттєво мінімізує їхній контакт із потенційним джерелом інфекцій.

Амбулаторія також полегшить працю медиків Клініки дитячої онкології. Завдяки медичному реєстратору, який реєструватиме пацієнтів та працюватиме з документами, фахівці зможуть максимально зосередитись на роботі з хворими. А просторий архів дозволяє зберігати усю необхідну медичну документацію в одному місці та швидко віднаходити потрібні документи.

Як наголосив в.о. директора Центру Роман Кізима, відкриття такого амбулаторного простору є дуже важливим, адже тут можна розділити важких пацієнтів і тих, які потребують одноденних маніпуляцій.

«До нашої установи зараз прибувають діти з усіх регіонів України, частина з них залишається на лікування у нас,  частину - ми перенаправляємо за кордон.

Ми створили цей простір, консультуючись з нашими менторами з-за кордону і завдяки нашим благодійникам, нам вдалося створити таке чудове місце для наших дітей», - зазначив Роман Кізима.

«Велика подяка усім, хто долучився до реалізації цієї ініціативи. Наступного року, я сподіваюся, ми приступимо до ще більш масштабних проєктів.  Зараз за кошти обласного бюджету проводиться реконструкція естакади медичного центру. На це скеровано 4 млн грн.

Щиро радію, що заклад обласної ради розвивається і показує такі результати. Впевнений, це – лікарня майбутнього. У час війни сюди їдуть пацієнти з усієї України, а після нашої перемоги, я переконаний, сюди приїжджатимуть діти з усієї Європи, тому що тут найкращі фахівці. Ми будемо працювати над тим, щоб у цій лікарні також було найкраще обладнання і майбутнє, а майбутнє - це наші діти», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ