Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили та освятили нове приміщення філософсько-богословського факультету УКУ

17 вересня 2006 року відбулося урочисте відкриття та освячення нового будинку філософсько-богословського факультету Українського католицького університету — про це повідомив прес-секретар глави УГКЦ о. Ігор Яців. Цей будинок став елементом новоствореного Богословського центру, який включає будинок Львівської духовної семінарії Святого Духа та семінарійну церкву, приміщення філософсько-богословського факультету УКУ, семінарію отців-редемптористів (ще будується), господарські приміщення. Будівництво ЛДС розпочалося 1 липня 2002 року, будинку філософсько-богословського факультету УКУ – у вересні 2003 року, семінарії для отців-редемптористів – 27 квітня 2004 року.
Освячення нового будинку філософсько-богословського факультету розпочалося із Архієрейської Божественної Літургії, яку у співслужінні з владиками, членами Синоду Єпископів УГКЦ, численним духовенством відслужив Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький. На початку проповіді Блаженніший Любомир подякував усім добродійникам, проектантам, будівельникам, представникам місцевої влади та відтак поіменно о. д-ру Борисові Гудзяку, ректорові УКУ, та о. д-ру Богданові Праху, ректорові ЛДС, за їхні старання у реалізації проекту.
Звертаючись до владик, які брали участь у Літургії, Предстоятель УГКЦ сказав, що їхня присутність є знаком історичності цієї події та вказівкою на те, що і філософсько-богословський факультет, і УКУ належать не якійсь одній єпархії чи території, а всій Церкві.
На завершення Літургії всі її учасники процесійно перейшли до збудованого поряд будинку  філософсько-богословського факультету, де було прочитано молитви на благословення дому. Відтак, владики пройшли приміщеннями факультету і окропили їх свяченою водою. На завершення було прочитано лист від Кардинала Анжело Содано, Державного секретаря Ватикану, у якому він передавав благословення Святішого Отця Венедикта XVI, Папи Римського, та лист-привітання Апостольського нунція в Україні Архієпископа Івана Юрковича.
«Життя є цілісним, ми потребуємо духу, душі і тіла. Бог, щоби передати нам свою благовість, воплотився в цьому світ, в його матерію, тому для науки основним завданням є вчитися, досліджувати, писати, друкувати, формувати молодих людей, — розповів о. Борис Гудзяк, ректор УКУ. —  Але цього не можна робити без плоті, без пошани до людської гідності, яка є втілена. І будинок є тим, що огортає, обіймає. Він може бути коробкою, в‘язницею або скарбницею, яка своєю теплотою, красою, світлом надихає і допомагає душі, духові, думці і серцю розвиватися. Сьогодні ми дякуємо Богові за цей будинок, який є саме таким. Дай Боже, щоби ми могли його використати, щоби молоде покоління його оцінило, бо пожертви на нього склали десятки тисяч людей в усьому світі. І це покладає на університет, викладачів богослов‘я, студентів, семінаристів і мирян велику відповідальність. А відповідальність - це життя і радість».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ