Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновлювали Черешневий гай Климентія Шептицького

Сьогодні, 11 квітня, у парку "Знесіння" відбулася толока з відновлення Черешневого гаю. Учасники акції мали змогу долучитися до прибирання території, а також підготувати та висадити саджанці черешні. Подія була приурочена до 150-річчя з дня народження Климентія Шептицького. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Як повідомив координатор екологічної ініціативи "Чисте місто" Олег Котис, для акції «Відновлення Черешневого гаю закладеного Климентієм Шептицьким», було придбано 50 саджанців черешні чорно-пірамідальної та 20 літрів препарату на основі мікоризи для приживлювання саджанців.

Відтак, до благодійної акції долучилося близько 100 студентів з різних вишів та 15 мешканців, які з 10:00 до 12:00 прибирали територію парку "Знесіння", зібравши близько 600−700 кг сміття, та копали ями для саджанців. Додатково долучились крім співорганізаторів — студенти Лісотеху і Академії ветеринарної медицини. Об 11:30 год. до Акції доєднались 40 учнів старшокласників з 5 шкіл міста Львова. Вони разом із студентами мікоризували саджанці і посадили їх в грунт, забивши стовпці поряд із молодими деревами. 

За словами Олега Котиса, також на Акції був присутній о. Севастіян, настоятель церкви Климентія Шептицького УГКЦ. Він освятив Черешневий гай і сам взяв активну участь у висаджені черешень.

Нагадаємо, 6 грудня відбулася зустріч ініціативної групи "Чисте місто", де була висунута ініціатива акції "Відновлення Черешневого гаю закладеного Климентієм Шептицьким", а 11 квітня акція відбувається за ініціативи: Навчально-методичного центру освіти міста Львова та екоініціативи "Чисте місто".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ