Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновлюють набір заявок у програму співфінансування реставрації балконів

У Львові відновлюють набір заявок у програму співфінансування реставрації балконів на головних фасадах будинків-пам’яток культурної спадщини.

Ухвалою сесії Львівської міської ради ЛКП «Бюро спадщини» визначено виконавцем програми співфінансування виконання реставрації, ремонту (реставраційного) балконів житлових будинків – пам’яток культурної спадщини. У зв'язку з цим з 15 серпня по 15 жовтня 2023 р., через ЦНАП, буде проведено набір заявок у програму співфінансування.

Звертаємо вашу увагу, що Програма передбачає реставрацію, ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини м. Львова.

Щоб взяти участь в програмі необхідно:

  • З’ясувати, чи ваш будинок є пам’яткою культурної спадщини, а балкон розташований на головному фасаді. Дізнатись чи ваш будинок є пам'яткою можете за посиланням.
  • Укласти охоронний договір з Управлінням охорони історичного середовища.
  • Погодитись сплатити свою частку співфінансування, а саме: 10 000 грн. за кожен балкон, еркер чи лоджію, що знаходяться на головному фасаді будинку.
  • Надати згоду на доступ до балконів та безоплатне використання інженерних мереж.

Повний перелік вимог наведений у документі, з яким ви можете ознайомитись тут.

Якщо усі власники готові взяти участь у Програмі, представнику ініціативної групи потрібно завантажити заяву, заповнити її, вкласти потрібні додатки та подати у територіальний підрозділ Центру надання адміністративних послуг Львова. У разі, якщо хтось із власників відмовляється від участі у Програмі, учасник до заявки долучає відповідну письмову відмову.

Додатково інформуємо, що Програма співфінансування діє у місті з 2019 році. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну за координацією управління охорони історичного середовища встигли відреставрувати п’ять балконів і два еркери. З початком повномасштабної війни дія Програми була призупинена. На цей момент розроблена проєктно-кошторисна документація на проведення реставраційних робіт балконів головних фасадів 13 будинків-пам’яток культурної спадщини на території міста. Уже тривають реставраційні роботи балконів будинку на вул. Гоголя, 10. Також розпочато коригування проєктно-кошторисної документації по інших об’єктах.

Першочергово реставрація балконів буде здійснюватись на тих об’єктах, де вже розроблена проєктно-кошторисна документація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ