Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновили вхідну браму в будинку, де жив Станіслав Лем

фото - ЛКП
фото - ЛКП "Бюро спадщини"
фото - ЛКП
фото - ЛКП "Бюро спадщини"
фото - ЛКП
фото - ЛКП "Бюро спадщини"
1/3
У центрі Львова відновили ще одну історичну браму - в будинку на вулиці Богдана Лепкого, 4, у якому з 1921 по 1941 рік проживав письменник-фантаст Станіслав Лем.

Про це інформує ЛКП "Бюро спадщини" на своєму офіційному сайті.

Реставраторам довелося виготовляти втрачені металеві елементи: доповнювали решітки, у яких бракувало елементів, виготовили нові ручки, замінили завіси, відремонтували шпінгалети.

"Спочатку ми відчистили браму від зайвих нашарувань. Далі працювали у декілька етапів: поставили новий поріг, замінили частину прогнилої дверної коробки та скло, розчистили тиньк, який закривав частину фрамуги, зробили ремонт полотен. Крім цього, ми знайшли автентичний колір історичної брами і перефарбували її. Це темно-зелений відтінок”, – каже реставратор Ярослав Пащак.

Загалом майстри замінили приблизно 35% металу, який був зруйнований корозією. А працювали над нею півтора місяці.

“Вартість реставраційних робіт становила 77 998 грн. Із цієї суми вклад мешканців становив 23 400 грн”, – розповів директор ЛКП “Бюро спадщини” Павло Богайчик.

Реставрацію здійснили у межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ