Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відреставрували частину фасаду будинку колишнього товариства "Дністер"

У Львові відреставрували частину фасаду будинку колишнього українського страхового товариства "Дністер", що на вул. Руській, 20.
фото - Олександр Мазуренко (пресслужба ЛМР)

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, відреставрували та відкрили фасади зі сторони вул. Підвальної та музею «Арсенал». Роботи з оновлення фасаду зі сторони вул. Підвальної вже також практично закінчені. Вартість реставраційних робіт становила 7 млн грн.

Так, відреставрували та відкрили фасади зі сторони вул. Підвальної та музею «Арсенал». Роботи з оновлення фасаду зі сторони вул. Підвальної вже також практично закінчені. Вартість реставраційних робіт склала 7 млн грн.

Посадовиця додала, що, крім реставрації фасадів, тут закінчили роботи з відновлення покрівлі.

А ще раніше, разом з Німецьким товариством міжнародного співробітництва  GIZ, відреставрували всі металеві елементи будівлі, зокрема, брами, решітки, балкони.

Також у будівлі заплановано відреставрувати і сходову клітку. «Маємо проектно-кошторисну документацію на її реставрацію. Подавались на програму «Велика реставрація», але проект не переміг», - додала Лілія Онищенко.

Будинок колишнього українського страхового товариства «Дністер» збудувало бюро львівського архітектора Івана Левинського у стилі гуцульської сецесії. Кам‘яниця є пам’яткою архітектури та пам’яткою історії, адже тут вперше на аматорській сцені виступав Лесь Курбас.  Зараз у будинку розміщена міська поліклініка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ