Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відреставрують 7 балконів за майже 418 тисяч гривень

У Львові триває реставраційній період. Великий об’єм робіт завершується на будинках на вул. Академіка Павлова, 1 і Академіка Павлова, 2. Тут до кінця року буде відреставровано 7 балконів. Загальна вартість робіт 418 тис. грн, - прес-служба Львівської міськоі ради.

Роботи проводяться за кошт місцевого бюджету на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР.

Зокрема, в будинку на вул. Академіка Павлова, 1 буде відреставровано 5 балконів, а в будинку на вул. Академіка Павлова, 2 - 2 балкони. Роботи розпочались у липні 2017 р. Їх виконує підрядна організація ТзОВ «Реставрація Стиль». Відповідно до укладеного договору вартість робіт в будинку на вул. Академіка Павлова, 1 буде становити - 202 950,00 грн з ПДВ, а вартість робіт в будинку на вул. Академіка Павлова, 2 - 215 141,51 грн з ПДВ.

«Вуличка Академіка Павлова – це зразок сецесійної архітектури у Львові. Два будинки, які поряд, на вул. Академіка Павлова, 1 і вул. Академіка Павлова, 2, дуже гарні. Це сецесійні об’єкти. Ці балони були в дуже поганому стані. Особливо плита, консолі та сецесійні решітки.

Тому цього року ми розпочали реставраційні роботи на цих балконах. Реставрація балконів у будинку на вул. Академіка Павлова, 1 завершується. На вул. Академіка Павлова, 2 ще триває. Маю надію, що цього року вони будуть відреставровані» - розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

«У кінці літа ми розпочали реставраційні роботи в будинках на вул. Академіка Павлова, 1 і вул. Академіка Павлова, 2. У будинку на вул. Павлова, 1 є 5 балконів: 1 великий і 4 маленьких. Тут ми проводимо роботи з відновлення плит, відновлення гідроізоляції, знімали і відновлювали перила, ремонтували консолі. Колір для фарбування підбирали такий, щоб був ідентичний до фасаду. До кінця місяця плануємо завершити усі роботи», - розповів Руслан Кужик, директор підрядної організації ТзОВ «Реставрація Стиль».

За словами Лілії Онищенко, цього року у Львові було завершено реставрацію 17 балконів на 6 будинках, яка була розпочата у 2016 році. Це балкони на вул. І.Рутковича, 4, вул. І. Рутковича, 12, вул. Дорошенка, 15, вул. Кн. Романа, 4, вул. Вірменська, 13, вул. Торгова, 11. У 2017 році розпочали реставраційні роботи на 48 балконах на 12 будинках на загальну суму 4 млн. 567 тис. грн. Частина з них вже відреставрована.

Оскільки цього року завершується співпраця з німецьким товариством по проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ), в наступні роки мерія буде заохочувати мешканців долучатися до фінансування робіт з ремонту балконів.

Зокрема, на 2018 рік зроблено проектно-кошторисну документацію на ремонт 32 балконів у 8-ми будинках. Це балкони в будинках на вул. Листопадового чину, 4, вул. Генерала Чупринки, 4, вул. О.Фредра, 4а, вул. О.Фредра, 4, вул. Галицька, 1, вул. С. Бандери, 35, вул. Рутковича, 6, вул. Курбаса, 4.

Нагадаємо, у 2016 році було проведено реставрацію 33 балконів та розпочато реставрацію 17 балконів, на суму 1 млн. 844 тис. 096 грн. Це об’єкти за адресами на вул. Дорошенка, 29 (4), вул. Курбаса, 8 (1), вул. Соборна, 7 (6), вул. Пекарська, 40 (1), вул. Франка, 55 (4), вул. Мартовича, 7 (4), вул. Рутковича, 10 (2), вул. Шолом-Алейхема, 9 (2) , вул. Короленка, 17 (2) , вул. Паркова, 4 (2), вул. Герцена, 4 (4), вул. Дорошенка, 35 (1), вул. Рутковича, 4 (4).

Також з 2011 року проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ) спільно з управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради реалізують програму співфінансування реставрації балконів. Для обраних об’єктів розробляються документація і реставраційний проект, після цього місцеві майстри під фаховим керівництвом експертів GIZ проводять ремонтно-реставраційні заходи. За минулі 6 років у рамках цієї програми було фахово відреставровано 78 балконів в історичному середмісті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ