Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначатимуть День прапора

9 квітня в місті відзначатимуть День прапора. З цієї нагоди в п’ятницю, 9 квітня о 12.00 у Львівській міській раді відбудеться урочиста сесія, приурочена до 20-ї річниці Дня прапора, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Спеціально до цієї пам’ятної дати готується буклет, де буде описано історичні факти про день, коли було прийнято рішення про підняття українського прапора у Львові. Автором буклету є безпосередній учасник подій, депутат Львівської міської ради 1990-1994 рр. Роман Матковський.

 

Також усі присутні на урочистій сесії матимуть змогу переглянути унікальний фільм - «Синьо-жовтий прапор над вежею львівської Ратуші. 20 років по тому…».

 

Підготовці до святкувань передують відкриті уроки у школах міста, на яких депутати першого демократичного скликання 1990-1994рр. Львівської міської ради, діляться із школярами власними спогадами про події двадцятирічної давності.

 

Довідка

 

3 квітня 1990р. на  сесії Львівської міської ради, депутатами першого демократичного скликання під головуванням Б.Котика було прийнято рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші. Прапор урочисто було піднято депутатами Євгеном Шморгуном, Стефанією Шабатурою та Зиновієм Саляком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ