Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше в Україні у державній установі встановлено сонячні колектори для підігріву води

За допомогою сонячних колекторів вода нагрівається увесь рік незалежно від пори року. Інноваційна система обігріву дозволяє нагрівати воду, яка потрібна для басейну, душових та на кухні. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Торік місто відновило нам басейн, який не працював в нас понад 15 років. А тепер, завдяки інноваційній системі обігріву води, ми матимемо і гарячу воду в басейні», - розповіла директор навчально-виховного комплексу «Арніка» Галина Вітів. оштом  міського бюджету в «Арніці» було здійснено капітальний ремонт басейну та даху на суму близько 690 тис. грн.).

 

 Гаряча вода виробляється від розсіяних сонячних променів. При цьому в похмуру погоду система також функціонує на 100%. Така новітня система дозволить економити енергоресурси на 60-70%. Міському бюджету така новація коштувала понад 500 тис. грн.

 

«На кухні впродовж 15 років воду гріли на плиті в окремому посуді, а вже зараз з крана тече гаряча вода», – зауважив учасник проекту, асистент Національного університету «Львівська політехніка», інженер-технік «Терра-Захід» Зеновій Когут.

 

Наступна школа, в якій місто має намір встановити сонячні колектори для обігріву басейну, є школа №92. Нині тут завершують ремонт басейну. Зокрема, з цього приводу  міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Цього року подібний експеримент ми хочемо зробити і в одній із львівських шкіл. Чекаємо на прийняття бюджету, щоб потім затвердити і міський. Львів має дуже хорошу динаміку з економії енергоресурсів. Це відзначила і Єврокомісія. Ми отримали грант 100 тисяч євро. Ці кошти будуть використані для Сихівської гімназії, де буде замінено вікна та утеплено стіни», - зауважив.

 

Довідка.

 

У навчально-виховному комплексі «Арніка» навчається 217 учнів та працює 5 дошкільних груп, які відвідує 135 дітей.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ