Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше відбудеться фестиваль науки

Вперше у Львові відбудеться унікальна подія для львівського наукового та студентського середовища – «Львівський Фестиваль Науки-2010». У такий спосіб Львівська міська рада хоче підтримати та посприяти розвиткові і промоції наукової сфери міста. Безперечно, Фестиваль сприятиме збереженню конкурентоспроможності міста та утвердженню його як інноваційного та наукового центру України, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Фестиваль триватиме три дні (від 21 до 23 квітня) у Львівському Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17). Час роботи фестивалю – від 9 до 18 години. На виставковій частині представлятимуть найцікавіші та найоригінальніші проекти, експозиції, наукові-дослідні розробки шести львівських вишів, а саме: Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка», Інституту біології клітини, Національного лісотехнічного університету України, Української академії друкарства, Львівського національного аграрного університету, Львівської обласної Малої академії наук та Малої технічної академії НУ «Львівська політехніка».

 

Серед найоригінальніших наукових винаходів – розробки учнів секції інформатики Малої академії наук: «Віртуальний тренер» (система отримує зображення з веб-камери і аналізує діяльність людини та контролює відповідність до запрограмованого комплексу вправ), «RoboWay», «Космічне тренування» (комп’ютерні реабілітаційні ігри для дітей з церебральним паралічем). Передбачено також проведення майстер-класів з графічного дизайну, олімпіади з інформатики серед учнів львівських шкіл.

 

Відвідувачі виставки матимуть змогу оцінити досягнення львівських науковців, так би мовити, у русі. Працюватиме вібраційний бункерний живильник, автомобільний мобільний робот, разом з науковцями можна буде оцінити і визначити якість косметичних засобів, поспостерігати за живими об’єктами з допомогою мікроскопа, виготовити харчові барвники, власноруч зробити найпростіші діючі джерела електричного струму, отримати вогонь без сірників та запальнички, виготовити найпростіші електричні двигуни з предметів, що є у кишені кожного школяра, протестувати себе на ензиматичному наборі «Алкотест» тощо.

 

Учні-відвідувачі Фестивалю зможуть взяти участь у вікторинах та конкурсах і отримати цінні подарунки.

 

У програмі фестивалю передбачено також: виставки проектів учнів, студентів та молодих вчених, лекції з креативу та інновацій, круглі столи для науковців міста та представників провідних компаній, промоцій ні акції щодо популяризації науки серед населення «Наука – це круто!», екскурсії кафедрами університетів для учнів шкіл, літературні вечори науково-популярного спрямування.

 

Серед неофіційної частини Фестивалю – спільні вуличні танці студентів та викладачів, фотоекспозиція, літературний вечір просто неба, ексклюзивні музичні твори молодих науковців.

 

Фестиваль проходитиме у рамках «Інноваційної весни у Львові». Окрім того, 22 квітня відбудеться Львівський інноваційний форум, на якому представники львівських вишів репрезентуватимуть Excellence Centers.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ