Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові впроваджують інноваційні методи навчання дітей перших класів

У Львові впроваджують інноваційні методи навчання. Так, у початковій школі «Джерельце» успішно використовують методики «гострого письма» або «від тексту до букви». Про це сьогодні, 17 березня, повідомила директор цієї школи Світлана Мазур.

 

За її словами, методика «гострого письма» передбачає зовсім інші підходи до навчання письму. «Ми вчимо дітей писати букви з гострим низом та верхом, адже це краще виробляє почерк, і дітям так набагато легше. Також у нас кожен елемент букви має свою назву. До прикладу, в нас лінія для з’єднання букв називається «дужка до окуляр», тобто діти в ігровій формі запам’ятовують, де і як їм з’єднувати літери», зазначила Світлана Мазур.

 

У школі дітей не вчать окрему кожну букву по алфавіту, а навпаки, діти запам’ятовують і вчать букви уже із повних слів. Тобто, вони запам’ятовують, що яке слово означає, і разом з тим запам’ятовують букви.

 

«У Львові за принципом інновацій працює уже більше як 10 шкіл. Вони застосовують інноваційні технології, які абсолютно не суперечать навчальній програмі. Дітям цікаво вчитися, і, зауважу, діти стають більш комунікабельними, розкутими, інформованими, залюбки читають енциклопедії, довідкову літературу – навчаються вчитись», розповіла керівник навчально-методичного центру управління освіти Наталя Проць.

 

Зокрема, такі інноваційні методи навчання успішно використовують у «Школі радості», «Дивосвіті», «Світанку», у навчально-виховному комплексі «Малюк».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ