Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вшанували засуджених «Процесу 59»

Сьогодні, 17 січня, у Львові відбулися заходи з відзначення Дня пам’яті українських студентів, засуджених злочинним радянським комуністичним режимом у 1941 році під час «Процесу 59».

У рамках відзначення було проведено поминальну відправу та урочисте покладання квітів до хреста Меморіалу «Тюрма на Лонцького». В заході взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, а міського голову Львова Андрія Садового на заході не було, замість нього був присутній Василь Косів. По закінченні відправи студенти ЛНУ імені Івана Франка та студенти Львівського медичного університету імені Данила Галицького поклали квіти до памятного знаку.

Відправу провів владика УГКЦ Венедикт із семінаристами. У своїй промові владика сказав: «Ми зібралися тут для того, щоб засвідчити свою шану тим юнакам та дівчатам, які 70 років тому у цих стінах показали свою вірність. Ми повинні мати величезну гордість, що в нашому народі були такі люди. Гордість за те, що ми, як нарід, давали, даємо і будемо давати таких вірних дочок та синів».

«Вони були молоді, але вибрали щось важливіше ніж просто жити, вони вибрали правду та істину. Хай Господь прийме їх душу до своєї оселі і сотворить їм вічну пам'ять», - завершив владика Венедикт.

Окрім представників влади та духовенства, на заході були присутні депутати Львівської обласної ради Орест Шейка, Іван Криськів, Святослав Шеремета, Олесь Старовойт, Оксана Юринець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ