Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові втілять в життя проект «Наукова – розумний мікрорайон»

Учора, 29 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму реалізації інноваційного проекту «Наукова – розумний мікрорайон». «За» проголосувало 48 депутатів, передає Гал-інфо.

Як сказано в ухвалі, мета Програми - створення «розумного» мікрорайону, обмеженої вулицями І. Пулюя, частинами вулиць Княгині Ольги, Володимира Великого, Кульпарківської, Трускавецької. При цьому у кожній з галузей життєдіяльності району має бути використана smart-технологій

Серед основних завдань Програми: створення єдиної системи безпеки; впровадження інноваційних підходів до навчання та розвитку у освітніх та культурних закладах; створення елементів спортивної та дитячої інфраструктури; оновлення світлофорних об’єктів; реконструкція об’єктів дорожньої інфраструктури; «Розумне» освітлення елементів громадського користування; запровадження електронної медицини; облаштування SMART-зупинок громадського транспорту.

Фінансове забезпечення Програми буде здійснюватись у межах кошторисних призначень, передбачених у міському бюджеті Львова, у тому числі способом поповнення статутного капіталу комунальних підприємств, а також за рахунок коштів інвесторів, спонсорської допомоги, донорських коштів та грантів, у тому числі міжнародних, не заборонених законодавством України.

Додамо, за результатами інтернет-голосування за обрання мікрорайону для реалізації інноваційного проекту із застосуванням smart-технологій «Розумний мікрорайон», проведеного у жовтні 2016 року, переможцем стала громада мікрорайону «Наукова».

Проект стосується пріоритетних потреб мешканців мікрорайону «Наукова» та буде реалізовуватися із застосуванням принципів «нового урбанізму» та інноваційних підходів і практик у галузях інфраструктури, благоустрою, освіти, культури, медицини.

У Програмі зазначено, що мікрорайон «Наукова» є мініатюрною моделлю великого міста, адже на його території у переплетенні магістральних та внутрішньоквартальних доріг є 84 багатоквартирних будинки, 22 зупинки громадського транспорту, 20 навчальних закладів (садочки, школи, коледжі, позашкілля), 10 місць громадських просторів, 2 медичні заклади, 9 торгових центрів, 3 релігійні споруди, 3 бізнес-центри, Львівський міський центр зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ