Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вул. Валовій можуть повністю перекрити рух

Закриту парковку на вул. Валовій в центрі Львова можуть повністю закрити для проїзду транзитних автомобілів. Також там мають намір встановити інформаційне електронне табло, на якому буде відображена інформація про кількість вільних місць на паркові. Про це на засіданні постійної комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку та житлової політики Львівської міської ради поінформував директор ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези.

Раніше депутати зверталися до Олега Берези з проханням навести лад на цій паркові в центрі Львова, адже там паркується значно більше автомобілів, ніж передбачено.

За словами Олега Берези, через парковку на вул. Валову щодня проходить 3 тис. автомобілів, з яких 2 тис.  - транзит.

«Щоб навести там порядок, ми повинні закрити вул. Валову повністю та поставити інформаційне табло, де буде видно кількість вільних місць на парковці. Якщо там не буде вільного місця, то шлагбаум автоматично не буде спрацьовувати», - сказав Олег Береза.

Натомість депутати вважають, що стільки транзитних автомобілів на вулиці є тільки через те, що люди спершу сподіваються припаркувати автомобіль. Якщо табло буде показувати нуль вільних місць, то транзитний потік зменшиться в рази.

Натомість Береза повідомив, що коли робили паспорт парковки на вул. Валовій, то тодішнє ДАІ зобов’язало зробити вулицю транзитною.

Депутати зауважили, що на паркові передбачено близько 70 паркомісць, але там паркується до 150 автівок.

Береза підтвердив це і додав: «Ми намагалися з цим боротись, але коли ми туди ставили людей, які мали слідкувати за порядком, їм або хамили, або ж наїжджали на ноги. Якщо ми закриємо повністю вулицю для проїзду, то щоб потім патрульна поліція не ставила нам питання, чому ми не пропускаємо машини», - сказав Олег Береза.

Керівник міжфракційної депутатської групи з питань АТО, депутат Віталій Свінціцький зазначив, що в місті існує серйозна проблема, адже інваліди візочники не мають місця паркування: «Військові, інваліди війни, які втратили кінцівки, не мають де поставити машину».

Олег Береза поінформував: «В нас передбачено 2-3 резервні місця біля посту, щоб їх можна було контролювати».

Депутат Андрій Карбовник сказав, що контролювати це дуже складно, адже це проблема, яка закорінена в свідомості  людей, які паркуються на місцях для інвалідів.

Береза своєю чергою сказав, що на парковках у Львові штрафують тих водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів.

В результаті депутати профільної комісії погодилися встановити інформаційне табло на паркові на вул. Валова, яке буде відображати кількість вільних місць і має розвантажити вулицю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ