Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виділять 1,5 млн на встановлення камер для ОСББ

Нагадаємо, завдяки ініціативі депутатів Львівської міської ради, ухвалою сесії від 23.12.2021 №1825 затверджено міську цільову програму «Безпека житлових кварталів на 2022-2025 роки.

Програма спрямована на підвищення загального рівня безпеки Львівської міської територіальної громади, зміцнення правопорядку та підвищення рівня безпеки мешканців на території житлових кварталів, міжквартальних і внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територіях.

Фактично, основними заходами Програми є визначення місць для встановлення приладів освітлення та камер відеоспостереження на умовах співфінансування, для подальшого приєднання до загальноміської системи відеоспостереження.

Фінансування реалізації заходів Програми щодо встановлення обладнання на багатоквартирних будинках здійснюється виключно на умовах співфінансування у співвідношенні 50 % за кошти бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади та 50 % за кошти власників будинків/приміщень.

Реалізація програми надасть змогу дієво запобігати злочинності та забезпечить комплексний підхід до забезпечення безпеки мешканців на території житлових кварталів Львівської міської територіальної громади, що в кінцевому результаті призведе до належного рівня захисту життя, здоров’я та майна мешканців та гостей міста, уникнення нещасних випадків, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, запобігати вчиненню, а також оперативне виявлення та розкриття правопорушень, покращення роботи комунальних служб. 

На реалізацію цієї програми у 2022 році передбачено 1,5 мільйона гривень. Наступного року, при розподілі бюджетних видатків та за сприяння депутатів міської ради, сподіваємось на збільшення фінансування даної програми.

Впродовж двох тижнів керівництво управління безпеки департаменту міської мобільності та інфраструктури брало участь у нарадах в районних адміністраціях з головами ОСББ, на яких було презентовано основні заходи та цілі, а також роз’яснено окремі особливості участі у Програмі. Презентація відбувалась за сприяння голів районних адміністрацій, відділу супроводу ОСББ, радника Львівського міського голови з питань координації та взаємодії ОСББ, а також депутатів Львівської міської ради. 23/06/2000 відбудеться розширена нарада з вищевказаного приводу під головуванням заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ