Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові визначать найліпший і найгірший студентські гуртожитки

Серед студентських гуртожитків у Львові проведуть конкурс і визначать найкращий і найгірший. Про це учора, 1 лютого, заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк під час зустрічі із студентами вищих навчальних закладів Львова.

Це планують зробити до кінця 2011 року. Також Михайло Цимбалюк хоче зменшити кількість стипендій: „Нині ЛОДА надає 100 стипендій. Я хочу зменшити кількість, аби ті стипендії, які отримуватимуть обдаровані люди, справді були допомогою”.

Окрім цього, губернатор подав ідею проведення фестивалю студентства у Львові, Трускавці чи Моршині.

„Проблем дуже багато і тільки спільно ми можемо вирішити їх”, - зазначив голова Ради ректорів Львівщини Юрій Бобало.

Студенти мали змогу висловити свої пропозиції, побажання. Зокрема, їх представники виступили проти нового законопроекту „Про вищу освіту”, а саме проти норм про зміну плати впродовж 4 років та про скорочення державного замовлення.

Студентів також хвилює доля гуртожитків, куди хочуть заселити вболівальників під час проведення Євро-2012. На їхню думку, найголовніше прописати у договорі, що не навчальні заклади відшкодовуватимуть завдані збитки.

Студент із УКУ висловив занепокоєння тим, що навколо вищих навчальних закладів є багато мафів, де продають алкоголь і тютюн.

Також Михайло Цимбалюк отримав запрошення на бал 14 лютого, який організовує студентство УКУ задля підтримки традиції балів. „Я б хотів би взяти участь в такому балі”, - зазначив він.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ