Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові визначили, який банк обслуговуватиме кошти бюджету розвитку у 2024 році

Сьогодні, 28 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про визначення державного банку щодо обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ у 2024 році». Про це інформує ЛМР.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Обслуговувати ці кошти будуть у Львівській обласній дирекції ПАТ акціонерного банку «Укргазбанк». Цей державний банк надав найкращу пропозицію щодо нарахувань за щоденні залишки на рахунку.

«Бюджет розвитку ми обслуговуємо лише у державному банку. Відтак, як і щороку, на початку грудня ми надіслали листи у всі державні банки, а їх є чотири. Пропозиції ми отримали від двох – Укрексімбанку і Укргазбанку. Вчора на засіданні бюджетної комісії ми розкрили конверти з пропозиціями від банків. Основний критерій для нас, за яким визначаємо банк, – це той відсоток нарахувань, який пропонує банк за щоденні залишки. Укрексімбанк нам запропонував 9%, Укргазбанк – 10%. Отож, як і минулого року, найкращий відсоток запропонував Укргазбанк. Завдяки обслуговуванню коштів у державному банку і тому, що банк нараховує відповідний відсоток за щоденні залишки, станом на 1 грудня ми отримали до бюджету 42,2 млн грн. Тому така співпраця є дуже вигідною для міста», – пояснила Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики ЛМР.

Відтак виконавчий комітет підтримав рішення, що у 2024 році кошти бюджету розвитку будуть обслуговувати у ПАТ акціонерному банку «Укргазбанк».

Відтак департамент фінансової політики має продовжити термін дії договору з Львівською обласною дирекцією ПАТ АБ «Укргазбанк» щодо обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та здійснювати всі передбачені законодавством дії, пов’язані з обслуговуванням рахунку у банку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ