Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові визначилися переможці шахового турніру

28-30 липня на Львівщині успішно відбувся чемпіонат України зі швидких шахів і блискавичної гри (чоловіки, жінки). Шахові поєдинки відбувалися в приміщенні львівського готелю «Волтер», повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Змагання відбулися під егідою Міністерства молоді та спорту України, всеукраїнської та обласної федерацій шахів за активної підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Головний суддя змагань - арбітр ФІДЕ Олександр Прохоров (м. Львів); головний секретар змагань - арбітр ФІДЕ Олег Товчига (м. Київ),суддя-організатор - Назар Фірман (м. Львів).

Участь у змаганнях серед чоловіків взяли 104 учасники, серед яких 10 міжнародних гросмейстерів, 13 міжнародних майстрів, 11 майстрів ФІДЕ, 12 майстрів спорту України. Звання чемпіонки України серед жінок виборювали 30 учасниць, серед яких: 6 міжнародних гросмейстерів, 2 міжнародних майстри, 5 майстрів ФІДЕ, 6 майстрів спорту України.

Чемпіонами України 2015 року виявилися івано-франківський шахіст Володимир Онищук, який святкував подвійну перемогу у змаганнях зі швидких шахів та блискавичній грі серед чоловіків, а також гросмейстер з Тернополя Ольга Калініна (швидкі шахи) й Анастасія Рахмангулова з Миколаєва (блискавичні шахи) серед жінок.

Переможців та призерів чемпіонату України 2015 року зі швидких шахів і блискавичної гри вітали голова обласної федерацій шахів Тарас Керницький, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, представники федерації шахів України Олег Товчига та Назар Фірман.

Успішно виступили в цих національних шахових змаганнях й представники шахової школи Львівщини. Зокрема, львів’янин Юрій Вовк виявився бронзовим призером у змаганнях за програмою швидких шахів серед чоловіків, Наталія Букса (Львів) здобула срібну медаль з блискавичних шахів серед жінок, Віта Криворучко зі Львова та Мар’яна Гуда з Моршина посіли друге та третє місця у швидких шахах серед жінок.

Чемпіони, призери та їхні персональні тренери нагороджені дипломами, медалями Міністерства молоді та спорту України, федерації шахів України та сувенірними подарунками від Львівської обласної шахової федерації.

Чемпіони та призери чемпіонату України 2015 року

зі швидких шахів і блискавичної гри:

Швидкі шахи

Чоловіки

1 місце – Володимир Онищук

2 місце – Ельдар Гасанов

3 місце – Юрій Вовк

Жінки

1 місце – Ольга Калініна

2 місце – Віта Криворучко

3 місце – Мар’яна Гуда

Блискавичні шахи

Чоловіки

1 місце – Володимир Онищук

2 місце – Станіслав Богданович

3 місце – Віталій Савук

Жінки

1 місце – Анастасія Рахмангулова

2 місце – Наталія Букса

3 місце – Олена Васіна

Варто зазначити, що 2 липня у Львові у цьому ж ігровому залі готелю «Волтер» розпочнуться поєдинки півфіналу чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків

Програма змагань півфіналу чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків, 1 - 9 липня 2015 року

 1  липня – приїзд, реєстрація учасників;

 2- 4 липня  -  1-3 змагальні тури;

 5   липня  -  4-5 змагальні тури;

 6-9 липня  -  6-9 змагальні тури.

При цьому спортсмени, котрі посядуть 1-5 місця у львівському півфіналі, отримують право взяти участь у фіналі чемпіонату України з шахів серед чоловіків 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ