Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові юридичних осіб-боржників від’єднують від тепла

ЛМКП «Львівтеплоенерго» продовжує практику від’єднання від теплопостачання юридичних осіб - боржників. Сьогодні, 3 березня, було заплановано припинення подачі теплової енергії до ЗАТ "Весна-Захід" (вул. Б.Хмельницького,212), яке має заборгованість перед «Львівтеплоенерго» у розмірі 110,8 тис. грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Однак, керівництва ЗАТ «Весна-Захід» зобов’язалося сплатити заборгованість за теплопостачання перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» до 15 березня. У зв’язку з тим, ЛМКП «Львівтеплоенерго» не припиняє подачі теплової енергії ЗАТ «Весна-Захід».

За словами, начальника служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галини Пакулець, минулого місяця ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочало від’єднання від теплопостачання юридичних осіб, які заборгували. «Даний метод боротьби з боржниками дає позитивні результати – юридичні особи пришвидшують процес розрахунку та намагаються погашати заборгованість, надсилаючи гарантійні листи на розтермінування боргу. Про це свідчить відсоток проплат споживачів категорії «інші» за минулий місяць, який становить 103%», - зазначила Галина Пакулець.

Як розповів, начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук, відповідно до Договору, укладеного між юридичними особами про постачання теплової енергії та гарячої води до будинків, вони зобов’язуються отримувати та оплачувати за одержану теплову енергію за встановленими тарифами в передбачені терміни. «Вони цього не виконують, і є законні підстави юридичним особам - боржникам припиняти постачання теплової енергії. Зараз формуються списки злісних неплатників та надсилатимуться чергові попередження про можливі відключення. Якщо боржник належатиме до категорії населення, то розглядається ймовірність припинення подачі гарячої води через заборгованість», - додав Олег Іващук.

Зараз через заборгованість без теплопостачання залишаюся 2 юридичні особи - УНДІ ПП ім. Т.Шевченка» (вул. В.Великого,4) – борг 75 тис. грн., та ТзОВ «Будексгруп» (вул. П.Мирного,24) – борг 175 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ