Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові з аукціону продадуть картини незрячих дітей, щоб придбати казки, написані шрифтом Брайля

4 грудня у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки «Зір затриманий в долонях». Під час виставки відбудеться перегляд фільму та аукціон з продажу творів незрячих художників під назвою - «Подаруй дитині казку». Мета виставки полягає у тому, щоб показати візуально світ очима незрячих. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Авторами робіт є 40 незрячих людей з цілої України, більшість з них - діти. Ідея проекту належить засновнику Молодіжної мистецької фундації «Берег Батьківщини» Христині Береговській.

«Ми дали нашим митцям люмінесцентні фарби з полотном. Тема їх творів - «Як я відчуваю красу світу». Вони бачать декорацію світу через почуття. Їхні картини - це імпульси мрій, фантазій і переживань. Вони сповненні потужною силою Духа й енергії. Наша мета - вкотре в Україні показати таланти людей позбавлених зору. Ми влаштовуємо аукціони з виручених коштів придбаємо казки, написані шрифтом Брайля для інтернату дітей позбавлених зору з Кіровограда. З проханням посприяти у купівлі книг, до нас звернулась директор інтернату», - пояснила Х. Береговська.

Процес малювання картин художниками відзнятий на відео з доданим інтерв'ю. Під час відкриття виставки також відбудеться презентація фільму - «Історія створення виставки».

Відповідно до концепції виставки, її огляд відбуватиметься у темному просторі, біля кожної картини буде поставлений прожектор, який пускатиме сніп ультрафіолетових променів локально на картину. Під дією штучного освітлення фарби дають «ефект сяйва». Після експонування у Львові, виставку буде презентовано у Посольствах України у світі.

Захід організовано за підтримки Львівської ОДА. Відтак, у відкритті виставки візьмуть участь голова Львівської ОДА Василь Горбаль, перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків, представники бізнесу, інтелігенції.

Місце проведення - Львівський палац мистецтв, вул. Коперніка 17. Відкриття о 18.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ