Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з початку року інспектори з паркування виписали штрафів на 6,3 млн грн

За інформацією управління безпеки Львівської міської ради, від початку року інспектори з паркування виписали 17 158 штрафів за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 6,3 млн грн.

Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби наших військових, повідомляють в ЛМР. 

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

Також, через порушення правил стоянки, станом на 6 лютого цього року, на арешт-майданчик евакуювали 559 транспортних засобів.

Загалом, від початку року від оплати штрафів за неналежне паркування до міської казни надійшло 6,7 млн. грн. Це в тому числі і кошти від сплати штрафів, які були оформлені в 2023 році.

Нагадаємо, у Львові інспектори з паркування працюють вже шостий рік. Вони контролюють дотримання правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування на вулицях та в інших публічних місцях. Робота інспекторів перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, що створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ