Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові закінчилося голосування за проєкти Громадського бюджету: підсумки

Вчора, 15 листопада, завершилось голосування за кращі проєкти Громадського бюджету Львова, які реалізовуватимуть у 2022 році. За інформацією відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив, цьогоріч до голосування долучилися 145 573 мешканці Львівської МТГ, які віддали 226 269 голосів.

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«В нас сьогодні вночі завершилось голосування за проєкти Громадського бюджету Львова. Маємо новий рекорд – за проєкти проголосували понад 145 тисяч мешканців. Це є ріст 40%, порівняно з минулим роком. Це є мега крутий показник, особливо тому, що понад 99% - це онлайн-голосування. ЦНАПи були відкриті тільки для тих, хто не мав можливості проголосувати через BankID.

Думаю, що насамперед це є заслуга наших мешканців та команд проєктів, тому що вони ці 15 днів гуртували навколо себе прихильників своїх ідей та проєктів.

Цьогоріч у нас буде 8 проєктів-переможців великих на суму понад 20 млн грн, вони вже є відомі. Серед цих 8 проєктів: 4 – в категорії «медичні та освітні» проєкти, та 4 – «інші» проєкти. Перелік малих проєктів ми оприлюднимо до кінця дня.

Дякую команді департаменту міської агломерації, за якісне адміністрування конкурсу та підтримку фактично 24/7. Вітання переможцям!», - зазначив Юрій Лукашевський, директор департаменту міської агломерації.

У відділі розвитку мікрогромад та громадських ініціатив акцентують, що абсолютна більшість людей голосували онлайн – понад 99%.

Додамо, що на реалізацію проєктів Громадського бюджету 2022 року Львівська міська рада виділила 75 млн грн, що дозволить реалізувати орієнтовно 8 великих та 100 малих проєктів.

Брати участь у голосуванні за проєкти мали змогу мешканці Львівської міської територіальної громади, які досягли 16-ти річного віку. 

Кожен львів'янин міг підтримати 2 проєкти: 1 великий (загальноміський) та 1 малий (районний).

Згідно з рішенням міської комісії з надзвичайних ситуацій, на час дії обмежень  голосування за проєкти Громадського бюджету та ідентифікація особи здійснювались виключно за допомогою електронної ідентифікації для осіб, які зареєстровані на території Львівської МТГ.

«Цього року у нас були обмеження – мешканці Львівської МТГ могли голосувати лише онлайн. Як виняток, у ЦНАПах могли проголосувати тільки внутрішньо переміщені особи, особи, які навчаються та працюють або ж володіють нерухомістю у Львові. Як наслідок, маємо цікаву тенденцію – понад 99% людей проголосувало онлайн, тобто більшість голосів була віддана за допомогою електронної системи ідентифікації. Зокрема, 85% - проголосували з допомогою мобільного телефону.

Хочу зауважити, що лідерами цьогорічного голосування є Сихівський та Франківський райони, хоча минулого року це був Шевченківський район.

Громадський бюджет – розвиток локальної демократії, коли мешканці визначають на що варто витратити частину коштів міського бюджету. Важливо також те, що вони роблять все у взаємодії зі своїми командами та сусідами – спільно обговорюють ідеї, об’єднують зусилля, перемагають і пізніше контролюють хід виконання робіт.

Зараз відбудеться засідання двох депутатських комісій: бюджетної та законності. Після того буде підготовлено проєкт ухвали, яку винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради. Далі виконавчі органи зможуть приступити до реалізації проєктів – переможців», - додав Орест Файфурка, керівник відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив.

Нижче подаємо рейтинг великих проєктів-переможців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ