Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацює новий Центр швидкого реагування Національної поліції

Невдовзі у Львові запрацює Центр швидкого реагування на злочини і події Національної поліції України, збудований у межах проєкту МТД. Про це сьогодні, 31 серпня, йшлося під час фінальної конференції міжнародного проєкту, - інформує пресслужба ЛОР.
Фото: ЛОР

Під час заходу представники поліції показали роботу нового центру, в якому працюватимуть фахівці правоохоронних органів та співробітники зі знанням іноземних мов.

З допомогою мереж відеонагляду та контролю за дорожнім рухом, а також використовуючи можливості відеоаналітики та ідентифікації, поліціянти зможуть моніторити ситуацію, координуючи роботу різних служб і приймаючи відповідні рішення в разі екстреного випадку, злочину чи правопорушення. Зокрема, саме тут влаштовано координаційний центр служби «102», сюди надходять дані всіх 2153 відеокамер, які встановлені у Львівській області.

Гостям заходу також продемонстрували три спеціально обладнані автомобілі, закуплені у межах проєкту. Це пересувна криміналістична лабораторія, призначена для збору доказів на місці вчинення злочинів, броньований і командно-штабний автомобілі, необхідні для проведення спеціальних поліційних операцій, забезпечення громадської безпеки та порядку під час масових заходів.

Центр збудовано у межах проєкту міжнародної технічної допомоги "Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові", який реалізує ГУ Нацполіції у Львівській області.

“Основним показником проєкту є скорочення тривалості очікування на реагування служб безпеки та порядку. В результаті реалізації проєкту очікується підвищення рівня довіри громадян, збільшення кількості сервісних послуг, які сприятимуть розвитку демократичних прав і свобод громадян, покращення оперативної ситуації в області та підвищення рівня розкриття злочинів, – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський. – Успішна реалізація проєкту стабілізує ситуацію не тільки у Львові, а й на всій прикордонній території. Адже Львівщина, яка межує з Європейським Союзом, є транзитною областю для іноземців та для українців, які приїжджають до ЄС зі східних регіонів”.

Бюджет проєкту склав 6 млн євро, з яких 5,4 млн – це грантові кошти Програми транскордонної співпраці 2014 – 2020 Європейського Інструменту Сусідства, 600 тис. євро – державне дофінансування. З бюджету Національної поліції України на проєкт було виділено 20 млн грн, з бюджету Львівської області понад 27 млн грн.

Також в межах цього проєкту здійснено реконструкцію адміністративних приміщень будівель 6 відділів поліції Львова.

“Львівщина є тиловим, але прикордонним регіоном. В умовах війни безпека львів'ян, українців і наших закордонних гостей для нас усіх є першочерговим завданням. Правоохоронці - це люди, які цілодобово забезпечують порядок у наших містах і селах, охороняють наш спокій. Щоб мати поліцію європейського зразка, нам важливо, аби техніка та умови праці правоохоронців також відповідали рівню розвинених європейських країн. Тому ми й надалі будемо працювати цьому напрямі, розвивати наші безпекові системи, щоб спільними зусиллями творити якісний безпечний простір для дорослих і малих жителів Львівщини. Щиро дякуємо працівникам поліції, які сьогодні на передовій і зі зброєю відстоюють незалежність української держави. Дякуємо, підтримуємо ЗСУ і віримо в нашу перемогу“, – зазначив у виступі заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ