Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацював український офіс європейської мережі CIVITAS

У липні цього року в Україні засновано національну мережу CIVINET Ukraine з центром у Львові. Це ініціатива, що має на меті об’єднати міста, бізнеси, дослідницькі та аналітичні центри, університети, аби спільними зусиллями розвивати сталу міську мобільність в українських містах та покращувати комфорт мешканців громад та пасажирів зокрема. Про це повідомляє ЛМР.
Фото Олена Ляхович

«CIVINET Ukraine – це локальна україномовна мережа організації CIVITAS, відомої своїм активним сприянням функціонуванню екологічно чистого транспорту в Європі. Діяльність українського представництва буде спрямована на співпрацю з місцевими органами влади, приватними та неурядовими організаціями задля впровадження інтегрованих стратегій сталого міського транспорту. CIVINET Ukraine активно сприятиме обміну знаннями, співпраці та розвитку потенціалу українських міст у сфері транспорту та мобільності», – зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

З міркувань безпеки, завдяки близькості до кордону з ЄС та розвиненій транспортній інфраструктурі, координація української мережі здійснюватиметься зі Львова. Відтак, місто Лева стало першим її учасником. Тому здебільшого саме тут відбуватимуться конференції, семінари та зустрічі, де фахівці ділитимуться досвідом щодо впровадження інноваційних рішень в галузі транспорту та міської мобільності. 

Роботу CIVINET Ukraine координуватиме Інститут міста. У комунальній установі наголошують, що представництво відкрите для нових учасників та запрошує до своїх лав громади, що прагнуть долучитися до зміни міського транспорту в Україні.

«Мета CIVINET Ukraine полягає в трансформації міської мобільності в Україні, забезпечуючи ефективність, стійкість та інклюзивність транспортних рішень. Ми прагнемо об'єднати найбільші міста України, створюючи платформу для співпраці, обміну досвідом та впровадження сучасних практик. Починаючи з найбільших міст, ми поступово розширюватимемо співпрацю на середні та малі міста, які стикаються з найбільшими викликами у сфері сталої міської мобільності.

Наша стратегія полягає в тому, щоб об'єднати міста, які мають спільні проблеми у сфері транспорту та урбаністики, і залучити до співпраці бізнеси, дослідницькі та аналітичні інституції. Спільні зусилля дозволять ефективніше оновлювати міську мобільність, враховуючи сучасні потреби громад та стандарти ЄС. Об'єднавши приватний та публічний сектор, ми створимо синергію, що дозволить нам стати каталізатором змін у міському середовищі.

CIVINET Ukraine – це можливість для українських міст стати на шлях до сталого розвитку, впровадження передових транспортних рішень та забезпечення комфорту мешканців. Приєднуйтесь до нашої спільноти та допоможіть творити міста, в яких буде приємно жити, працювати та пересуватися», – наголосили в Інституті міста.

Дізнатися як приєднатися до ініціативи можна у Дзвенислави Тислюкевич - [email protected], тел.: +380633691932.

Більше інформації про CIVINET Ukraine – на сайті
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ