Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові запровадили 3-річне планування: почнуть з ліквідації проблеми Грибовицького сміттєзвалища

У Львові визначено найважливіші напрями розвитку на 2011-2013 роки. Якісні комунальні послуги, туризм, позиціонування міста, як спортивного осередку – це тільки деякі з основних цілей, що їх визначено у проекті Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2011-2013 роки.

Отож, основним пріоритетом 2011-2013 років визначено комфорт мешканців Львова. Влада міста задекларувала намір найближчими роками приділяти максимальну увагу таким питанням, як-от, водопостачання, тепло, дороги, транспорт, освітлення та безпеки мешканців.

Наступною ціллю влади має стати просування міста на туристичну арену світу. «Львів- культурна та туристична столиця Східної Європи» - так сформували це питання посадовці. Планується проводити у Львові культурні заходи європейського значення, реставрувати пам’ятки архітектури, а також налагодити співпрацю з бізнесом у цій сфері. За найсміливішими планами, Львів мало б відвідувати 3 млн туристів на рік. Першим кроком для досягнення туристичних цілей стане введення туристичного податку, що становить 1% від вартості проживання.

У контексті проведення чемпіонату з Євро-2012 та планів на Зимову Олімпіаду-2022 посадовці планують популяризувати здоровий спосіб життя та представити Львів, як спортивне місто. Нагадаймо, що на кінець 2010 року львівський стадіон готовий на 46%. Відкриття стадіону має відбутись у серпні цього року.

Ще одна декларація – впродовж 2011-2013 років у Львові будуть створені сприятливі умови для бізнесу. Міська влада планує запровадити максимально прозорі та спрощені дозвільні процедури. Навесні 2011 року хочуть провести Інноваційний форум. У проекті програми передбачено створити 50 тис. робочих місць.

Енергозберігаючі технології та відновлювані джерела мають зробити місто енергобезпечним та незалежним від національних газових проблем. Акцент зроблено на вивченні ситуації та контролі за споживанням енергії. Встановлення альтернативних або відновлюваних джерел опалення – дуже витратна справа, тому модернізацію внутрішньої системи опалення отримають лиш деякі бюджетні установи.

Соціальна політика міста, а саме дитячі садочки, школи та медичні установи мають працювати на високому рівні. Освіта та медицина стали пріоритетними галузями, саме на ці дві сфери заплановано найбільші видатки з бюджету міста на 2011 рік.

Реалізація екологічних програм. В наступні роки мають бути вирішені проблеми Грибовицького сміттєзвалища, системи каналізації та очистки стічних вод.

Особливу увагу буде приділено паркам та скверам.

Не залишилось поза увагою і ефективне використання ресурсів міста. Серед запланованих дій – затвердження меж скверів районів міста, виготовлення державних актів на право постійного користування землею, розробка та затвердження правил забудови міста, схем планування приміської зони та детальних планів територій історико-культурних ландшафтів. А також посилений контроль за виконанням договірних зобов’язань щодо приватизації та оренди зі сторони орендарів та покупців. Все це має привести до збільшення надходжень до міського бюджету.

Додамо, що Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2011-2013 роки (понад 100 сторінок з додатками формату А5) мали б ухвалити на найближчій сесії Львівської міської ради. 

Чит. також Свобода" пообіцяла до наступних виборів збудувати для Львова сміттєпереробний завод

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ