Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запустили безкоштовні екскурсії для військових

У Львові запустили новий соціально-культурний проєкт «Місто лікує», в межах якого військовослужбовців, які лікуються чи проходять реабілітацію у медичних закладах, запрошують на безкоштовні екскурсії містом.
Фото - ЛМР

Як повідомляють в ЛМР, вже відбулась пілотна прогулянка, до якої долучились 5 захисників України. Знайомив їх із містом відомий львівський екскурсовод Петро Радковець.

«Я вкотре зустрічався із нашими захисниками у Реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ, а там хлопці зі всієї України лікуються, і запитуюсь в них: “А ви хоч Львів бачили?”. А вони відповідають, що хіба з вікна автомобіля, коли їх везли в лікарню.

Бажання побачити Львів у них величезне, тому ми придумали у місті таку програму», — розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Інформацію про цей проєкт розповсюджуватимуть безпосередньо у медичних закладах через спеціальні інформаційні буклети. На листівках є повний перелік послуг, які військові можуть отримати безкоштовно. 

«Хочемо, щоб вони могли відволіктись від лікарняних палат та отримали свіжі емоції, які теж сприяють реабілітації. Перед тим провели опитування, що саме військові хотіли б побачити, тож складаємо маршрут відповідно до їх побажань», – розповіла Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львова.

Першу екскурсію відвідало 5 військових. Екскурсія відбувалась центральною частиною Львова. Під час прогулянки захисникам розповіли про давній Львів та познайомили їх із міським головою у стінах Ратуші. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ