Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові заснували премії видатним діячам фізичної культури й спорту

Сьогодні, на сесії Львівської міської ради, заснування премії видатним діячам фізичної культури та спорту Львівської міської територіальної громади.

"Хочемо представити ініціативу, яка демонструє повагу до минулого, та спрямована на підтримку майбутнього. Це проєкт ухвали, про запровадження виплат для тренерів, чиї учні були призерами Олімпійських, Паралімпійських ігор та чемпіонатів України. Більшість з них продовжують працювати та отримують мінімальну пенсію. У нас з'явилась можливість їх підтримати", - прокоментував важливість даної програми депутат Львівської міської ради, голова фракції "Європейської солідарності" Петро Адамик.

Як зазначено в положенні премія присуджується за підсумками попередніх досягнень спортсменів, тренерів та фахівців сфери фізичної культури i спорту з метою відзначення видатних діячів фізичної культури i спорту, досягнення яких сприяли утвердженню міжнародного, всеукраїнського авторитету Львівської міської територіальної громади.  

Дана премія буде призначатись на рік за рахунок коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у межах загальних асигнувань управління спорту департаменту розвитку на відповідний бюджетний період. Та буде виплачуватись щомісячно у розмірі двох прожиткових мінімумів на одну працездатну особу.

Премію зокрема зможуть отримати видатні діячі фізичної культури і спорту за особистий вагомий внесок у розвиток фізичної культури i спорту, спортсмени, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, та чемпіони, призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівнів. Також будуть відзначати тренерів та фахівців сфери фізичної культури i спорту які займалися активною діяльністю у сфері фізичної культури і спорту не менше 30 років.

Повторно премія може присуджуватись не раніше ніж через два роки після попереднього присудження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ