Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердили процедуру встановлення та вигляду меморіальних таблиць військовим

Ідею фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міській раді щодо встановлення пам'ятних таблиць нашим Героям, які загинули під час російсько-української війни, втілюватимуть у Львові.

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив універсальний вигляд та порядок встановлення меморіальних таблиць військовослужбовцям, які загинули під час російсько-української війни. Таблиці встановлюватимуть на фасадах закладів освіти, де навчалися Герої, а також на житлових будинках, де вони мешкали, розповідає голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик.

"Загалом уніфікували два варіанти меморіальних таблиць, які можуть виготовляти з різних матеріалів. Наразі розглядають метал та висічення лазером надписів і портрету, а також оргскло у більш прозорому виконанні. Обидва формати можна буде використовувати у різних ситуаціях. 

Також виконком затвердив встановлення меморіальних таблиць нашим чотирьом захисникам на фасадах шкіл та на житловому будинку. Тарасу Березюку на фасаді СЗШ №1, Назарію Пікулицькому на фасаді СЗШ №1, Миколі Панченку на фасаді СЗШ №23 та Тарасу Дідуху на фасаді будинку №2в на вул. Науковій. Про подвиг кожного з наших Герої мають знати усі львів'яни та гості міста!", - додав Адамик.

Нагадаємо, що після двох депутатських запитів фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міській раді міський голова утворив робочу групу щодо напрацювання Програми вшанування Героїв у російсько-українській війні. До її роботи залучили широкі кола експертів: митців, істориків, директорів музеїв, науковців, а також керівників департаментів та представники депутатських фракцій Львівської міськради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ