Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завершився Ярмарок кар’єри

Вчора у Львівському Будинку праці пройшов 31 Ярмарок кар’єри, який організували міський та обласний центри зайнятості спільно з давнім партнером – НУ «Львівська політехніка». Про це інформують у прес-службі Львівського обласного центру зайнятосі.

На Ярмарок завітали представники 70 підприємств, установ та організацій. Для кожного працедавця була передбачена індивідуальна локація – бокс із назвою фірми. Відтак відвідувачі здалека могли зорієнтуватися, які компанії мають потребу у персоналі, а, підійшовши ближче, ознайомитися з варіантами працевлаштування. 

Обирати роботу до душі було з чого, адже кадрові служби пропонували 1800 вільних робочих місць за різними професіями та спеціальностями із середньою зарплатою 8 тисяч гривень, а у понад 650 вакансіях значилася винагорода від 10 до 20 тисяч гривень.

«Такі масштабні заходи як нинішній Львівська обласна служба зайнятості традиційно проводить двічі або тричі на рік, адже після них роботу, зазвичай, знаходять 1200-1300 осіб, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Приємно, що працедавці пропонують доволі конкурентний рівень зарплати, який поступово наближається до 500 доларів. Особливо високі заробітки у будівельній сфері, де, приміром, муляр або маляр може отримувати 15 тисяч гривень, а тракторист – 25. Така оплата праці дозволить стримати міграційні потоки. Молоді люди не повинні думати про закордонні заробітки, а працювати на рідній землі, виховувати дітей, дбати про стареньких батьків, розбудовувати сім’ю та країну. Недарма гасло всеукраїнської інформаційної кампанії, у рамках якої й організований Ярмарок кар’єри, – "Живи та працюй в Україні"».

В. Барилюк акцентував, що «мода» на професії – це вчорашній день, сьогодні єдиний важливий критерій – висока зарплата. За його словами, служба зайнятості планує надалі подібні масштабні заходи проводити щомісяця, причому не тільки у Львові, але й у Дрогобичі, Самборі, Стрию, Червонограді. 

Роботу на 31-му Ярмарку кар’єри пропонували підприємства різних галузей економіки. Легку промисловість представляли ТзОВ «Українська панчішна фабрика», ТзОВ «Бадер» та «ЛТП Україна», виробничу сферу – «Фуджікура Аутомотів Україна Львів», ПрАТ «Компанія Ензим», ПАТ «Галичфарм», ТзОВ «ЦВГ Україна», ДП «Львівський бронетанковий завод», ТОВ «Завод решіткового настилу», сферу гостинності – «Готельно-ресторанний комплекс «Кавальєр», мережа готелів «Джем», ПАТ ТГК «Дністер», транспортну галузь – структурні підрозділи ПАТ «Укрзалізниця», ПРАТ «Галичина-Авто», ЛКП «Львівелектротранс», ТзОВ «Транс-Сервіс-1», банківництво – ПАТ «Державний ощадний банк України», ПАТ «Ідея Банк», будівельну індустрію – ТОВ «Будівельна компанія «ВІП-Альянс», державний сектор – Львівська міська рада, облдержадміністрація, Головне територіальне управління юстиції у Львівській області та ін.

У межах 31-го Ярмарку кар’єри відвідувачі мали змогу з’ясувати вимоги підприємств до професійних умінь потенційних працівників, довідатися умови та розмір оплати праці, ознайомитися зі змістом посередницьких послуг служби зайнятості, у тому числі з питань організаії професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, отримати консультації фахівців щодо застосування норм чинного законодавства, побувати на презентації професій водій трамвая та водій тролейбуса.

Результати 31-го Ярмарку кар’єри втішні: на заході побували майже 3000 львів’ян, 2300 з них пройшли співбесіду з представниками фірм і компаній, 400 – прийняли рішення про працевлаштування, 130 – найближчим часом приступлять до стажування, 600 – залишили кадровим службам резюме. Завітала на небуденне дійство й учнівська молодь: сто старшокласників пройшли тестування для визначення виду майбутньої трудової діяльності та ознайомилася з перспективами працевлаштування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ