Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові щодня до 30 людей травмують кінцівки, - травматолог

У Львові збільшилася кількість пацієнтів, які звертаються до травматологів з переломами кінцівок. Найчастіше такі звернення стосуються пошкодження верхніх кінцівок внаслідок падіння. Про це в коментарі Гал-інфо розповів завідувач цілодобового травматологічного відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Василь Тонконоженко.

За його словами, частими є звернення із пошкодженнями променевозап'ясткового суглоба.

«Це сезонне зростання. Як правило, таких звернень небагато, але взимку завжди фіксуємо більшу кількість випадків. Це забої, розтягнення, підвернуті ноги, пошкодження зв’язок та інші ушкодження, які призводять до тривалої втрати працездатності», - зазначив лікар.

Василь Тонконоженко наголосив, що  в літній період таких звернень фіксують 12-15 в день, а взимку 25-27 в день.

Він також додав, що пацієнти звертаються і з важкими випадками пошкоджень. Особливо це стосується літніх людей з переломами стегнової кістки.

«Такі пошкодження є дуже складними і повільно загоюються. Через характер пошкодження пацієнт на тривалий час є знерухомленим, що особливо погано для літніх людей», - пояснив Василь Тонконоженко.

Лікар радить людям берегти себе і не ризикувати даремно.

«Якщо ви бачите, що на дорозі лід і там можна впасти, то краще витратити більше часу і обрати безпечніший шлях», - зазначив він.

Загадка для прокурора Львова: де розсипали 8 млн грн

У статистиці з чотирьох травмпунктів Львова, яку Гал-інфо отримало від прес-служби Львівської міської ради, вказано, що в період з 1 січня по 14 січня у Львові до травматологів з вуличними травмами звернулося 1 214 людей. З них 151 людину госпіталізували. За грудень 2015 року до травматологів звернулося 1 588 людей, 220 з яких було госпіталізовано.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, львів’яни скаржаться на те, що тротуари та дороги зовсім не прибрані від льоду та снігу. З цього приводу на сесії Львівської міської ради 14 січня, депутати від фракції ВО «Свобода» звернулися до прокурора Львівської області Романа Федика з вимогою провести перевірку використання коштів, які було передбачено з міського бюджету на закупівлю пісково-соляної суміші, адже цьогоріч з міського бюджету виділено 8 мільйонів 759 тисяч гривень на закупівлю нових запасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ