Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові збираються підтримати українську книжку на 500 тис. грн

Виконком затвердив програму підтримки україномовного видання у м. Львові на 2011 рік. Засідання виконкому відбулося сьогодні, 29 березня.

Як зазначено в інформаційній довідці, програма сприятиме популяризації української книжки серед населення. Основні завдання програми: підтримка соціально значущих видань у місті, стимулювання місцевих видавців до збільшення випуску видавничої продукції, поповнення бібліотечних фондів творами місцевих авторів, виданих бюджетним коштом, оновлення асортименту книжкової продукції, сприяння розвитку суб’єктів видавничої справи всіх форм власності, заохочення авторів писати виключно українською мовою.

Начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Вороновський розповів, що фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів, запланованих у міському бюджеті Львова на 2011 рік – у сумі 500 тис. грн.

Конкурс серед видавництв, які хочуть отримати фінансову підтримку міської ради, триватиме до 31 березня. Після цього комісія 20 днів розглядатиме пропозиції. Щодо критеріїв відбору учасників конкурсу, то ці позиції затверджено ще 2007 року: передусім це мають бути видавництва, зареєстровані у Львові, тематика книжок – різні сфери суспільного життя.

За словами Вороновського, торік на книговидання у Львові було виділено 350 тис. грн. Підтримку у межах програми отримали 14 видавництв.

Отож, фінансова підтримка видання не може перевищувати 20 000 грн та становити більше ніж 50% вартості тиражу. Книжкова продукція, підтримана Львівською міською радою, передається для поповнення фондів міських бібліотек та бібліотек закладів освіти. 2009 року місто дофінансувало 16 книг, 2008 - 15 книг.

У Львові зафіксовано понад 50 суб’єктів видавничої справи різних форм власності. Впродовж останніх років випуск книг у місті зріс майже в півтора раза, простежується тенденція до випуску книжкових видань української мовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ