Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зустрілась молодь України, Польщі, Словаччини та Німеччини

У Львові відбувся молодіжний форум «Дружні регіони у серці Європи». У роботі Форуму взяли участь учасники 15-17 років з Львівської області, Вільної Держави Тюрингія (Німеччина), Республіки Польща, Пряшівського та Жилінського Краю (Словаччина), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У межах заходу відбулась презентація регіонів-партнерів, інтеграційні конкурси та обмін міжкультурним досвідом, вечір знайомств, екскурсія по Львову, фотоквест у центральній частині міста, виїзд замками «Золотої підкови». Також учасникам начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин вручив сертифікати про участь у Форумі.

Львівська область бере участь у проекті «Дружні регіони у серці Європи» з 2008 року. У 2008 році Форум відбувався у Кракові, в 2009 – у м. Ваймар (Тюрінгія, ФРН). Проект полягає в організації щорічного міжнародного форуму молодіжних лідерів з партнерських регіонів (Львівська область, Малопольське воєводство, Пряшівський край та Жилінський край (Словаччина)). Аналогічно до минулих років участь у проекті бере по 10 школярів з кожної країни.

Мета заходу – зацікавити молодь історичними та сучасними аспектами життя власного та європейських регіонів, які між собою співпрацюють в багатьох сферах суспільного та економічного життя, створення в молодіжному середовищі активної громадської позиції, що базується на принципах демократії, свободи та справедливості, створення основи для розвитку молодіжної співпраці між регіонами та можливостей для її майбутнього розвитку, підтримка молодіжних євроінтеграціних процесів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ