Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з'явиться бригада соціально-психологічної допомоги переміщеним матерям

Вісім таких бригад уже створили в Києві, Вінниці, Ужгороді, Чернівцях і Дніпропетровській області та у Львові.
Фото: ЛМР

Як повідомила пресслужба ЛМР, центр матері і дитини «Незламні матусі», який у Львові збудували для вагітних переселенок, відвідали представники міжнародних організацій World Vision International та HealthRight International. Гості ознайомились з роботою Центру та поспілкувались з його мешканками, а також розповіли про реалізацію проєкту «Надання міжсекторальної підтримки ВПО та постраждалим внаслідок війни в Україні» у Львові.

«В межах проєкту створені 8 мобільних бригад кризового реагування для надання гуманітарної допомоги, соціально-психологічної та іншої підтримки переселенцям з дітьми та постраждалим внаслідок війни у Києві, Львові, Вінниці, Ужгороді, Чернівцях і Дніпропетровській області. У співпраці з управлінням соціального захисту плануємо створити ще одну мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги сім’ям з дітьми саме у Львові», - розповів віцепрезидент із надзвичайних гуманітарних питань World Vision International Марк Сміт.

У ЛМР нагадують, що Центр матері і дитини «Незламні матусі» – це два будинки для вагітних жінок-переселенок, які звели в районі Тракту Глинянського. Загалом у будиночках можуть жити одночасно понад 100 вагітних або породіль з дітьми.

Зараз там мешкає 14 матусь: 11 уже народили діток, троє жінок – в очікуванні. Усі ці жінки переїхали до Львова з Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Харківської та Дніпропетровської областей. Також у Центрі разом із матусями перебуває 25 дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ