Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У листопаді Львів може отримати статус Молодіжної столиці Європи 2024

Мережа молодіжних просторів ТВОРИ! запрошує на подію «Заявку презентаційне & надсилальне!». Під час заходу відбудеться презентація фіналізованої заявки на конкурс «Молодіжна столиця Європи» та спільне надсилання аплікації на розгляд журі.
Олег Малець, фото - Олександр Мазуренко (пресслужба ЛМР)

Про це Гал-інфо пвоідомили у пресслужбі ЛМР.

«Місто Львів стало першим містом незалежної України, яке вийшло у фінал конкурсу за титул Молодіжної столиці Європи. Для Львова це досить висока честь. У нас є ще 3 конкуренти: угорський Веспрем, бельгійський Гент та молдовський Кишинів.

Сьогодні – важливий день для нашого міста, адже ми подаємо фінальну заявку Львова на цей конкурс. Ми вже пройшли три ключові стадії змагань і попереду головна боротьба у Брюсселі. Заявка на фінал готувалась великою командою молодих людей, з якими можна буде поспілкуватись сьогодні на урочистому надсиланні аплікації», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Коли? 18:00 год, 20 вересня. Де? МолоДвіжЦентр.Львів, вул. Чайковського, 31.

Програма вечора:

18:00 – презентація фіналізованої заявки Львова на конкурс Молодіжна столиця Європи 2024

18:30 – вітальні слова гостей та творців заявки

18:45 – разом тицяємо кнопку «надіслати»

19:00 – моловечірка.

«У порівнянні з минулим конкурсом, на який ми подавались, Львів здійснив величезний прорив в плані розвитку молодіжної політики, молодіжної роботи, молодіжної інфраструктури. Попереднього разу ми не розуміли європейських контекстів: питання участі молоді, досягнення довгострокових результатів, різні інклюзії, партисипативність, толерантність. Зараз ми вже набули цього досвіду, зрозуміли європейських контекст, багато чого вже впроваджується у роботі.

Важливим є те, що ми вибороли статус молодіжної столиці України. З цього й виросло наше бажання рости і ставали Молодіжною столицею Європи. Зараз ми у фіналі і це величезне для нас досягнення», – розповів Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ!, координатор процесу аплікування міста на конкурс МСЄ 2024.

Нагадаємо, що у статусі Молодіжної столиці Європи 2024 Львів прагне розкрити концепцію трьох складових «Molo»:

  • molo is individual,
  • molo is  #YouthEnvironments,
  • molo is city.

В межах від 2022 до 2024 років планують утілити 125 проєктів, з них 9 - флагманських, реалізувати щонайменше 9 інфокампаній. Зокрема, заявка базується на розвитку волонтерства, hard & soft skills, участі молоді, розвитку громадських організацій, нетворкінгу, рівності прав усіх містян та іншому.

Лозунг заявки: «Molo is a new youth», що відображає важливість національної ідентичності, оскільки ми прирівнюємо нашу українську частку до youth, прагнення до інновацій, динамічного розвитку Львова та прагнення у формуванні не лише європейських, а й наших національних цінностей.

За детальнішою інформацією звертайтеся до керівниці відділу піару мережі молодіжних просторів ТВОРИ! – Юлія Мартинюк (тел.: 0971708588, [email protected]).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ