Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Маріуполі запропонували назву «Героїв АТО» для проспекту в центрі міста

Комісія з найменування вулиць Маріупольської міськради вирішила запропонувати на розгляд депутатів перейменування проспекту Ілліча на проспект Героїв АТО. Про це повідомили у прес-службі міськради Маріуполя.

На засіданні комісії обговорили спірні питання, які виникли після попереднього перейменування. Серед таких спірних назв – колишній проспект Ілліча, який нині називається проспектом Володимира Бойка.

«На поточному засіданні голова комісії Ірина Дудіна зачитала звернення сім'ї Бойко, в якому дружина звернулася до міського голови з проханням не називати на честь її покійного чоловіка проспект. Вона аргументувала це тим, що Володимир Бойко за життя був дуже скромною людиною і завжди вважав, що пам'ять про людей повинна «жити» в їх вчинках і справах, а не в назвах об'єктів топоніміки», – йдеться у тексті.

Комісія, опираючись на результати громадського обговорення та з огляду на вимоги закону про декомунізацію та денацифікацію, запропонувала перейменувати проспект Ілліча на проспект «Героїв АТО».

Нагадаємо, у січні в Маріуполі оприлюднили декомунізовані назви районів та вулиць.

Володимир Бойко, який помер у 2015 році, багато років очолював найбільший у місті «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча». Він уходив до числа найбагатших людей України, також у ЗМІ його пов'язували з олігархом Рінатом Ахметовим. Слід також зазначити, що Бойко свого часу ініціював перейменування футбольного клубу «Металлург» Маріуполь на ФК «Іллічівець» Маріуполь.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ