Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Маріяполісі» для дітей запрацював позашкільний осередок вихідного дня

У модульному містечку на Сихові знову діє позашкільний осередок вихідного дня «Ораторія» для дітей віком 7-16 років.

Фото: пресслужба ЛМР

У першій, після зими, зустрічі взяли участь понад 70 дітей. Долучатися до спільного проведення дозвілля запрошують усіх охочих дітей-переселенців, передає пресслужба ЛМР. 

«Долучатися можуть усі охочі вимушено переміщені діти. За потреби, для цього розширимо приміщення, щоби кожен мав цікаве і корисне дозвілля», – каже директор Міського центру підтримки вимушено переміщених українців Володимир Головатий.

Зокрема, у суботу, 29 квітня, близько 15 дітей мали можливість побувати в інтерактивному музеї «Таємна аптека». А для молодших дітей відбулася програма у містечку.

Фото: пресслужба ЛМР

«Проєкт Згромадження Салезіян “Ораторія” – це проєкт, до якого залучають волонтерів двох храмів: Благовіщення Пресвятої Богородиці і Різдва Пресвятої Богородиці. Для дітей та підлітків салезіяни організовують цікаві ігри та конкурси, змагання, походи, майстер-класи, екскурсії, перегляди фільмів та мультфільмів, катехизацію. Осередок працює з двома категоріями дітей: віком 7-12 років та 13-16 років. Завершується програма молитвою за Перемогу і мир в Україні», – пояснює отець-салезіянин Андрій Платош.

У зимовий період цей осередок, через часте відключення струму, припинив свою роботу. Але тепер, весною, відновив діяльність.

Зустрічі відбуваються щосуботи з 15:30 до 18:00 у приміщенні їдальні або на подвір’ї літнього модульного містечка. З настанням літніх канікул, осередок «Ораторія» переросте у духовно-відпочинковий денний табір «Веселі канікули» спершу на території містечка, а згодом – у Карпатах.

Довідка

Діяльність «Ораторії» притаманна салезіянському стилю педагогіки, виховання та праці з молоддю, яка має чотири характеристики: Дім, що гостинно приймає всіх; Храм, що вічних Божих цінностей навчає; Школа, що готує до життя; Простір для зустрічі з друзями в здоровій та радісній атмосфері.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ