Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МАУ змінились норми перевезення ручної поклажі

З 15 січня товари Duty Free, книжки та інші особисті речі не можна буде пронести безкоштовно на борт як додаткову ручну поклажу. Про це повідомили у прес-службі МАУ.

15 січня 2019 року авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" змінить норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах. Нова політика перевезення ручної поклажі МАУ стане прозорішою та зрозумілішою для всіх пасажирів.

Нові норми перевезення ручної поклажі будуть діяти для пасажирів, що придбали квитки з 1 листопада 2018 року для подорожі з 15 січня 2019 року, та залежатимуть від базового тарифу та/або класу обслуговування, за яким куплено квиток:

  • Пасажири, які придбали квитки, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти із собою на борт літака 1 місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг та парасольку.

  • Пасажири, які придбали квитки, до вартості яких входить перевезення зареєстрованого багажу та пасажирам преміум економічного класу обслуговування на далекомагістральних рейсах, зможуть взяти із собою на борт літака 2 місця ручної поклажі: 1 місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см та 1 місце вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40х30х10 см, а також верхній одяг та парасольку.

  • Пасажири бізнес класу середньомагістральних рейсів матимуть можливість перевозити 2 місця ручної поклажі: 1 місце вагою до 12кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см та 1 місце вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг та парасольку.

  • Пасажири бізнес класу далекомагістральних рейсів матимуть можливість перевозити 3 місця ручної поклажі: 2 місця загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см кожне та 1 місце вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг та парасольку.

Крім того, починаючи з 15 січня 2019 року, кожен пасажир МАУ, незалежно від класу обслуговування та тарифу, за яким він придбав свій квиток, отримає можливість взяти з собою ще одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг та розмірами не більш ніж 40x30x10 см, попередньо сплативши за її перевезення збір у розмірі 15 євро. Здійснити оплату за перевезення додаткового місця ручної поклажі можна буде в аеропорту відправлення.

"Світ, як і авіаційна галузь, не стоять на місці. Ми так само постійно розвиваємося, удосконалюючи процеси і технології в МАУ. І вже з нового року пасажири МАУ зможуть оцінити переваги нової політики ручної поклажі, яка стає все прозорішою і зрозумілішою, - зазначив віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко. - Як і раніше, ми вважаємо, що наші пасажири повинні мати можливість вибору, і ми готові їм його надавати. Вже в новому році до звичних послуг замовлення харчування, вибору місця на борту та додаткових одиниць зареєстрованого багажу, ми надамо нашим пасажирам можливість придбати додаткове місце ручної поклажі".

Ознайомитися з оновленими правилами можна на офіційному сайті МАУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ