Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іран заявив про завершення розслідування катастрофи літака МАУ

Іран завершив розслідування катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", збитого над Тегераном у січні поточного року.
Фото: Офіс Президента України

Про це заявив у середу міністр доріг і міського розвитку Мохаммад Есламі, передає УНН із посиланням на IRNA.

"Міністр доріг та міського розвитку оголосив про завершення розслідування авіакатастрофи рейсу "Тегеран-Київ", - пише видання.

Відзначається, що сьогодні у кулуарах засідання кабінету міністрів Ірану, присвяченого переговорному процесу з приводу авіакатастрофи, міністр заявив журналістам, що "розслідування авіакатастрофи було проведено професійно і без всяких упереджень".

Катастрофа літака МАУ: Іран опублікував остаточний технічний звіт

"Остаточний звіт був надрукований англійською мовою і був наданий усім зацікавленим сторонам і незабаром буде доступний всім людям в інформаційній системі Управління цивільної авіації", - сказав міністр.

Hаніше на цьому тижні Іран заявив, що передав Києву остаточний технічний звіт за результатами розслідування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", який був збитий в аеропорту Тегерана 8 січня.

У той же час, у МЗС України стверджують, що Іран не передавав ніяких звітів про катастрофу літака МАУ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

11 січня іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв, що усі причетні до збиття літака МАУ будуть покарані. В країні вже затримали кількох осіб, які можуть бути причетні до цієї трагедії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ