Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Меморіалі жертв Голодомору представили проект другої черги музею

У приміщенні Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" презентували проект другої черги музею.

Про це йдеться в прес-релізі Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", який є в розпорядженні Укрінформу.

"Візуальна концепція експозиції, підготовлена студією Мирослава Нізьо «Nizio Design International» (що є виконавцем основної експозиції двох найвідвідуваніших музеїв Польщі: Музею Варшавського повстання та Музею історії польських євреїв ПОЛІН у Варшаві), передбачає побудову оповіді, яка покаже передумови, причини, механізм і перебіг Голодомору, та вплив геноциду на історію України, світу та українську націю", — зазначається у релізі.

У музеї передбачено окремий виставковий простір для тимчасових тематичних виставок, конференц- та кінозали на 300 місць, приміщення для освітніх проектів, бібліотеки видань з цієї теми, архівний центр, де буде розміщено Інститут дослідження Голодомору тощо.

Над проектом музею працює група архітекторів компанії «Проектні системи» (Київ, Україна, головний архітектор Андрій Миргородський) у співпраці з провідною європейською студією «Nizio Design International» (Варшава, Польща).

З макетом музею, а також планами основних архітектурних рішень всі охочі можуть ознайомитись у Залі пам’яті Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Як відомо, у 2008 році у Києві відкрито першу, меморіальну, частину Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», що складається з Зали пам`яті та меморіального простору у парковій зоні. 3 квітня 2018 р. Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги.

Створено Міжнародний благодійний фонд розвитку Меморіалу жертв Голодомору, завданням якого є збір коштів для будівництва музею і створення експозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ