Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У мерії заперечують інформацію про зникнення 197 об'єктів комунального майна

Світлана Рубаль, юрист управління комунальної власності Львівської міської ради, на прохання Гал-інфо прокоментувала інформацію від ГО "Розвиток громади" про те, що у Львова вкрали 197 об'єктів комунального майна.

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

За її словами, учасники громадської організації "Розвиток громади" кожного разу, коли опрацьовують матеріал незрозуміло із яких джерел, заявляють про різну кількість викрадених об'єктів.

"Ми спілкуємось із правоохоронними органами, із юридичним департаментом ЛМР. Станом на сьогодні  є 25 вкрадених об'єктів, на 24 - накладний арешт.  Будь-яка інформація, яка стосується викрадених об'єктів, перевіряється нашими працівниками управління. Наразі підтвердження більшої кількості об'єктів нема", - розповіла Світлана Рубаль.

Як повідомляло Гал-інфо, вчора, 15 червня, на прес-конференції художники, архітектори та дизайнери Львова розповіли, що серед 25 викрадених приміщень, які фігурують у "Афері століття", є й одна майстерня. Оксана Грет, юрист ГО "Розвиток громади", зазначила, що, за їхньою інформацією, із 2010 року у Львові було викрадено не 81 приміщення, а цілих 197.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що від квітня 2016 злочинна група викрала 25 об'єктів комунального майна Львівської міської ради, які не використовувались. За останньою інформацією від правоохоронців, у цій справі фігурує 5 людей: троє жителів Луганської області, один львів'янин та мешканець столиці.

Як повідомляло Гал-інфо, у Львівській міській раді досі не можуть з’ясувати, чому і як зникли 66 комунальних приміщень. Загалом від 2007 року було викрадено 81 об'єкт, однак 15 вдалось повернути у комунальну власність. 

13 травня відбувся суд над одним із фігурантів у справі "Афери століття".

За версією прокуратури та поліції, злочинна група діяла за двома налагодженими схемами, зокрема, злочинці співпрацювали із нотаріусами.

Додамо, у вівторок, 20 червня, о 12:00 відбудеться наступне засідання комісії Управління комунальної власності Львівської міської ради. За попередньою інформацією, на цьому засіданні має бути оголошено конкретні відповіді щодо 25 об'єктів комунального майна Львова вкрадених торік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ